sep 04

Zwolse kids in gesprek met wethouder Ed Anker

Zwolse kids bij Ed Anker TnWethouder Ed Anker van de gemeente Zwolle ontvangt woensdagmiddag het boek ‘Travers Kinderplatform’ uit handen van acht kinderen van kinderplatform Dieze. De uitreiking van het door Travers Welzijn geschreven boek is onderdeel van een middagprogramma waaraan maar liefst veertig Zwolse kinderen deelnemen.

De kinderen zijn van diverse kinderraden en kinderplatforms uit vier verschillende wijken. In de burgerzaal van het Stadhuis zijn ze op uitnodiging van Travers Welzijn samengekomen om te bedenken hoe ze de kinderen uit hun wijk kunnen betrekken bij hun kinderraad of kinderplatform. Want wat willen de kinderen uit de wijk? Wat willen ze graag zo houden en wat willen ze anders zien?

Prachtige ideeën kwamen er naar voren, van websites waarop kinderen kunnen aangeven waar ‘pestplekken’ zijn tot het organiseren van een flashmob in het winkelcentrum waarna de kinderraad de aanwezige kinderen gaat interviewen. Plannen van een bakfiets met hapjes en vragen voor kinderen tot een heus kinderfestival in het Wezenlandenpark. Het beste idee vonden de kinderen de ideeënbrievenbus, bedacht door de kinderen uit Dieze.

Zwolse kids bij Ed Anker 2015-09-02-03

Kinderen uit Dieze vertellen hun winnende plan aan wethouder Ed Anker

De kinderen van het winnende idee mogen hun plan gaan vertellen aan wethouder Ed Anker en hem het boekje ‘Kinderplatform’ uitreiken. Het was een inspirerende en creatieve bijeenkomst, waarbij de kinderen zich vol enthousiasme ingezet hebben. Dergelijke processen dragen niet alleen bij aan de ontwikkeling van de kinderen zelf; ze zijn ook van meerwaarde voor de stad. “Professionals kunnen van een afstand bedenken hoe een speeltuin of een oversteekplaats er uit moet zien, maar kinderen geven input vanuit hun eigen beleving. Dat komt het eindresultaat ten goede”, zegt Elske Heinen, manager wijkwerk en opvoeden en opgroeien bij Travers Welzijn.

Zwolse kids bij Ed Anker 2015-09-02-01Zwolse kids bij Ed Anker 2015-09-02-02

Alle foto’s op het stadhuis zijn gemaakt door Jan Koldewijn.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/09/04/zwolse-kids-in-gesprek-met-wethouder-ed-anker/26155/