sep 29

Wethouder feliciteert 100-jarige in Dieze-Oost

Mevrouw Meijer-Wielaard 100 jaar ugHet is feest in een seniorenwoning aan de Jupiterstraat. De bewoonster, mevrouw J.M. Meijer-Wielaard, viert haar verjaardag. Het is echter niet een ‘gewone’ verjaardag. De jarige is geboren op 26 september 1915. Zij is dus honderd jaar geworden!

De gemeente Zwolle laat een dergelijke mijlpaal niet ongemerkt voorbij gaan. Wethouder Anker komt feliciteren en schenkt mevrouw een aantal Iris-cheques. Mevrouw schrikt even van de vele fotografen, maar onder het genot van een kopje koffie (met gebak ) komt het gesprek op gang.

Het blijkt dat zowel mevrouw als de heer Anker vanuit Den Haag naar Zwolle zijn verhuisd. Zij geven beiden te kennen niet terug te willen naar hun vroegere woonplaats. In Zwolle is het veel rustiger en de mensen zijn vriendelijk en behulpzaam. “Maar“ waarschuwt de wethouder met een lach “ze houden hier ook van ‘praatjes’.“

Mevrouw Meijer-Wielaard 100 jaar 2015-09-26-03

Mevrouw is opgegroeid in Den Haag als jongste in een gezin met zeven kinderen. In 1944 trouwde zij met Theodorus Meijer, uit welk huwelijk twee dochters zijn geboren. Eén woont in Spanje, de andere in Zwolle. Mevrouw ondervindt veel vreugde van haar vijf kleinkinderen en negen achterkleinkinderen.

Mevrouw Meijer-Wielaard 100 jaar 2015-09-26-05

De heer Meijer is helaas in 1973 overleden. Mevrouw verhuisde naar Voorburg, maar besloot ongeveer vier jaar geleden in Zwolle te gaan wonen. Met haar dochter heeft zij mooie reizen gemaakt naar Israël. Ook ging zij op bezoek bij haar familie in Spanje. “Vliegen doe ik niet meer“ verklaart ze.

Mevrouw Meijer-Wielaard 100 jaar 2015-09-26-04

De gezondheid van mevrouw Meijer is goed. “Alleen het lopen en het lezen gaan wat moeilijker. “Ik ben blij dat ik nog zelfstandig kan blijven wonen en zelf mijn boodschappen kan doen“, zegt ze opgeruimd. “Ik hoop nog een paar jaartjes in Zwolle te blijven wonen.”

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/09/29/wethouder-feliciteert-100-jarige-in-dieze-oost/26427/