sep 30

Wijkkrant Diezerpoorter in bus of bak

Diezerpoorter in gevaar ugIeder kwartaal werkt een enthousiaste groep vrijwilligers zich drie slagen in de rondte voor deze krant en tussendoor houden ze website www.diezerpoorter.nl ‘in de lucht’. Dat doen ze met plezier, het is een soort van hobby, maar ze willen wel het gevoel hebben dat ze niet alleen voor zichzelf bezig zijn. Daarom dit keer een aantal vragen voor de lezers.

Wat vindt u van deze papieren Diezerpoorter? Leest u de hele krant, of alleen een aantal vaste rubrieken? Misschien gaat deze krant ongelezen bij het oud papier en geeft u de voorkeur aan de website.

Misschien heeft u helemaal geen interesse in berichten uit uw eigen wijk. Dat kan natuurlijk ook. Wat het antwoord ook is, wij, de redactieleden, willen het graag van u weten. Mail ons daarom op redactie@diezerpoorter.nl en vertel ons wat u van deze krant vindt.

Voortbestaan
Het is niet eenvoudig om deze krant uit te brengen. Niet omdat we niks te vertellen hebben, want verhalen zijn er genoeg, maar er zijn twee andere redenen die het voortbestaan bedreigen. De eerste is het ontbreken van advertenties, enkele trouwe adverteerders daar gelaten. Wanneer er geen adverteerders te vinden zijn, is er geen geld in kas om de drukker te betalen. Zo simpel is het, zonder advertenties geen geld, zonder geld geen krant.

De tweede reden is de bemensing. Behalve dat we permanent vacatures hebben, is er ook weinig inbreng vanuit de lezers. Er worden niet of nauwelijks berichten vanuit de wijk aangeleverd met als gevolg dat het kleine team zwaar wordt belast. De redactieleden moeten nu zelf overal achteraan vangen en dat kost erg veel tijd. Dat laatste zorgt ook voor frustratie en de redactie krimpt. Nog even en we zijn met te weinig mensen om nog een krant te kunnen samenstellen.

Diezerpoorter in gevaar 01646

Ernst
Is dat erg? Misschien niet. Wanneer onze mailbox binnenkort niet uitpuilt, dan is het niet erg. Wanneer u ons echter wel massaal mailt en aangeeft dat u de Diezerpoorter graag leest, dan is het krimpen van de redactie wel een ernstige zaak. Wie wil ons dan helpen en ons team komen versterken, wie wil vier keer per jaar een bericht, of verslag aanleveren, wie wil op zoek naar adverteerders? U misschien? Dan wordt u met open armen ontvangen. Mail naar redactie@diezerpoorter.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/09/30/wijkkrant-diezerpoorter-in-bus-of-bak/26437/