okt 26

Leger des Heils zoekt collectanten

Collectebus tnOnder het motto ‘Samenleven doe je dus niet alleen’ zoekt het Leger des Heils collectanten in Zwolle en omgeving voor de jaarlijkse deur-tot-deurcollecte. De collecte wordt gehouden van 30 november tot en met 5 december 2015. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils in Zwolle.

Geld in een collectebus doen is één van de meest persoonlijke én directe manieren van geven aan goede doelen. Er zijn zesentwintig grote landelijke goede doelen die collecteren. Elk jaar maken ze via de Stichting Collecteplan een rooster zodat elk goed doel een eigen collecteweek heeft. Alle landelijke goede doelen die collecteren hebben een CBF-keurmerk. Het CBF (Centraal Bureau Fondsenwerving) keurt het collecterooster goed. Van 30 november tot en met 5 december wordt er dus in heel Nederland door ‘Het Leger’ gecollecteerd.

Armoede is een groeiend probleem, maar verschilt per bevolkingsgroep (zie nieuwsbericht in de link).

Het gemiddelde jaarinkomen van de inwoners in onze wijk ligt met 19.400 euro beduidend lager dan het gemiddelde van Zwolle (23.500) en ver achter het gemiddelde jaarinkomen van de bewoners in de Wipstrik (25.000) (Bron: cijfers van de gemeente Zwolle). Ook de voedselbank kent een groei. In 2014 worden aan 279 gezinnen pakketten uitgereikt. In 2013 waren dat er 229. (Bron: Jaarverslagen voedselbank).

Geert Grootestraat

Geert Grootestraat

Steeds meer mensen doen een beroep op organisaties als het Leger des Heils. Bijvoorbeeld in de vorm van gebruikte kleding, voedsel of hulp bij schulpverlening. Daarom zoekt het Leger mensen die willen helpen met collecteren, zodat dit werk door kan blijven gaan. Bent u tijdens de collecteweek beschikbaar en wilt u zich aanmelden om in uw wijk te collecteren? Ga dan naar www.legerdesheils.nl/collecte of bel met 036 – 53 98 175.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/10/26/leger-des-heils-zoekt-collectanten/26541/