okt 27

Oosterkerk even filmhuis

Oosterkerk TnDe Zwolse afdeling van de Partij voor de Dieren heeft de Oosterkerk afgehuurd. Op dinsdag 10 november zal dit karakteristieke gebouw aan het Koewegje voor even een filmhuis zijn. De partij die het milieu hoog in het vaandel heeft staan, vertoont de documentaire ‘One Single Planet’ en de avond is voor iedereen vrij toegankelijk en volgens IJ.Hiemstra “Een film die tot nadenken stemt.”

In One Single Planet, één enkele planeet, gaat fractievoorzitter Marianne Thieme in gesprek met wetenschappers over de problemen op onze aarde. Omdat we nog altijd geen reserveplaneet achter de hand hebben, wordt er niet alleen over de problemen, maar vooral ook over oplossingen gesproken en wat we als aardbewoner hier zelf aan kunnen bijdragen. Onderwerpen die aan de orde komen zijn o.a. de voedselzekerheid en zoönosen. Zoönosen zijn ziektes die door dieren op mensen overgedragen kunnen worden.

Op de website van het ministerie van volksgezondheid vindt u een overzicht van dieren die zo’n ziekte kunnen overdragen. Het gaat dan niet alleen om geiten (Q-koorts) en koeien (mond-en-klauwzeer), maar ook kleine huisdieren als kat en cavia kunnen ziektes overbrengen.

Vragen
De documentaire is uitgebracht door de Nicolaas G. Pierson Foundation (NGPF), het wetenschappelijk bureau van de Partij van de Dieren en kan wellicht vragen oproepen. Karen Soeters, directeur van de NGPF, is daarom dinsdag aanwezig om die vragen te beantwoorden. U bent vanaf 19.30 uur welkom, maar in verband met het beperkt aantal plaatsen wel even van te voren aanmelden via overijssel@partijvoordedieren.nl. Uiterste inschrijfdatum 6 november.

One single planet

Bent u nieuwsgierig naar de documentaire, maar niet in de gelegenheid 10 november naar de Oosterkerk te komen, dan kunt u via deze link de film alsnog bekijken.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/10/27/oosterkerk-even-filmhuis/26546/