okt 29

Onder de Esdoorn

De Esdoorn maaltijd tn‘Onder de Esdoorn’ is de naam van het restaurant in zorgcentrum De Esdoorn. Sinds kort biedt dit restaurant in Dieze-West ook tussen de middag warme maaltijden voor wijkbewoners aan. Echt storm loopt het bezoek uit de wijk nog niet, maar vier ‘buren’ hebben de weg inmiddels gevonden. “Zoiets moet langzaam groeien,” menen de koks Bert en Hanneke.

Tijdens de Nationale Burendag op 26 september heeft het zorgcentrum dit nieuwe concept aan wijkbewoners in Diezerpoort bekend gemaakt. Sindsdien werkt de Esdoorn met een leuke kennismakingsaanbieding: een driegangenmenu bestaande uit een kop soep, warme maaltijd, dessert en een kop koffie of thee na voor € 5,75 per persoon. Vandaag staat er een preisoepje op het menu met daarna de keus tussen spitskool met een slavink, of stamppot hutspot met hachee. Voor toe een puddinkje met ananassmaak of sinaasappel yoghurt. De soep is een beetje aan de zoute kant. “Oudere mensen krijgen te maken met smaakvervlakking,” legt kok Hanneke uit, “daarom houden de mensen van een pittig soepje.”

De Esdoorn maaltijd 4

De vrijwilligsters Gea en Anje zijn druk in de weer. “Wat voor toetje wilt u mevrouw De Weerd?” Gea buigt over de gedekte eettafel met een dienblad vol toetjes. Mevrouw De Weerd vindt het erg moeilijk om te kiezen. Stagiair Bernt is ondertussen aan het afruimen. Dat doet hij keurig. “Pardon, mag ik er even bij?” klinkt het. Vakkundig stapelt hij de gezellig ouderwetse etensborden op elkaar. Het eten lijkt te smaken, want er heerst een goede sfeer aan tafel. Een paar dames zitten te giebelen. “Hij heeft wat op zijn kerfstok,” plaagt een dame. De man aan de overkant van de tafel moet er om lachen. Met zijn pretoogjes ziet hij er inderdaad ondeugend uit.

Welk toetje wilt u?

Welk toetje wilt u?

Wanneer de laatste toetjes verorberd zijn schuifelt er een bonte rij met rollators en wagentjes richting de lift. “Dag mevrouw Bos,” roept één van de koks in het voorbijgaan. Het gaat er gemoedelijk aan toe in het restaurant. Sommige bewoners halen nog een kopje koffie bij de automaat, kletsen wat, of lezen een krantje, maar de meesten gaan naar hun eigen kamer.

Aanbieding
Wilt u ook eens gebruik maken van de kennismakingsaanbieding? Dan kunt u een waardebon afhalen bij de receptie van de Esdoorn. Deze waardebon is dagelijks geldig en kan alleen ingeleverd worden voor een warme maaltijd tussen de middag. Van te voren reserveren bij de receptie van de Esdoorn wordt erg op prijs gesteld.

Gea, Brent, Hanneke, Bert en Anje

Gea, Brent, Hanneke, Bert en Anje

Postbezogster Elaine van Groningen houdt even lunchpauze tijdens haar ronde.

Postbezogster Elaine van Groningen houdt even lunchpauze tijdens haar ronde.

Restaurant Onder de Esdoorn

Geopend van 07:30 – 19.00 uur

Esdoornstraat 7 te Zwolle

038 – 457 4141

Vrijwilligsters Anje en Gea houden ook even pauze. Anje is al 25 jaar vrijwilligster in het zorghuis en komt 1 x per week serveren

Vrijwilligsters Anje en Gea houden ook even pauze. Anje is maar liefst al 25 jaar vrijwilligster in het zorghuis en komt één keer per week serveren in het restaurant

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/10/29/onder-de-esdoorn/26562/