okt 30

Snelfietsroute naar Meppel

Meppelerstraatweg 060Tweede Kamerlid Carla Dik-Faber van de ChristenUnie wil dat er binnen de begroting voor infrastructuur en milieu €25 miljoen beschikbaar wordt gesteld voor de aanleg van snelfietsroutes in de regio. Wat heeft dat met Diezerpoort te maken?

Misschien niets, maar  de lokale en provinciale ChristenUnie-fracties zien graag een fietssnelweg tussen  Zwolle en Meppel. Er is daarom aan studenten van Hogeschool Windesheim gevraagd het plan voor een route tussen de beide steden verder uit te werken. Met een Meppelerstraatweg midden in Diezerpoort, is de kans groot dat ook de snelfietsroute onze wijk zal doorkruisen. Bewoners kunnen misschien in de toekomst rap van A naar B fietsen, of liever gezegd, van Z naar M, maar betekent dit dat er dan opnieuw een fietspad opgebroken gaat worden? Een fietspad dat nog niet zo lang geleden vernieuwd is.

Jelte Bos, fietssnelwegdeskundige bij de ChristenUnie, kan deze vraag niet beantwoorden. “Het is te vroeg om hier antwoord op te geven. Maandag (2 november) presenteren de studenten hun plannen in het stadhuis.” Het fractielid heeft naar eigen zeggen open communicatie hoog in het vaandel staan, maar bekent dat de presentatie niet openbaar is. Wel wordt de pers (nog) uitgenodigd. Of deze fietssnelweg door onze wijk gepland zal worden, blijft dus nog even een verrassing.

Meppelerstraatweg

Meppelerstraatweg

Meppelerstraatweg 062

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/10/30/snelfietsroute-naar-meppel/26574/