Sinterklaas bezoekt Zwolse Indische Buurt

Sinterklaasfeest Vlasakkers ugHet is bijna pakjesavond, een leuk moment om terug te kijken op het bezoek van de Sint en zijn Pieten aan de Indische Buurt. Op uitnodiging van Wijkvereniging De Vlasakkers komt Sinterklaas elk jaar naar de kinderen uit deze Zwolse buurt.

Bij het Bankabruggetje staan zaterdag 28 november veel kinderen met ouders, opa’s en oma’s te wachten op de grote kindervriend en zijn twee nieuwe hulpjes. Na een kort welkomstwoord van Rinka Bouma begint de stoet, vergezelt door Pietenband de Notenkrakers, aan een wandeling door de wijk.

De Sint kan zich de bouwput van vorig jaar nog goed herinneren. Toen was het door de vele steigers amper mogelijk een praatje te maken met oudere bewoners, die Sinterklaas ook massaal toejuichen. Dit jaar schudt Sint Nicolaas handjes aan de deur, zwaaien bewoners achter de ramen en krijgen alle kinderen pepernoten van de pieten.

Sinterklaasfeest De Vlasakkers 2015-11-28-29

De muzikale tocht leidt uiteindelijk naar wijkcentrum de Vlasakkers, waar met negenenvijftig kinderen het grote sinterklaasfeest wordt gevierd. Voor sommige is het de eerste keer, voor andere de laatste, maar voor alle kinderen een mooi cadeau en veel lekkernijen.

Sinterklaasfeest De Vlasakkers 2015

Cobie Uiterwijk maakte de fotoreportage Sinterklaas bezoekt Indische Buurt, de foto’s van het sinterklaasfeest in de Vlasakkers vind je op Facebook Wijkvereniging De Vlasakkers Zwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/12/05/sinterklaas-bezoekt-zwolse-indische-buurt/26869/