dec 07

Nieuwbouw medisch centrum in Zwolse wijk Dieze opgeknipt

Hier komt een nieuw medisch centrum

De ontwikkeling van een nieuw medisch centrum aan de Geert Grootestraat in Zwolle wordt opgeknipt. In eerste instantie wordt slechts één van de twee beoogde gezondheidsgebouwen gerealiseerd.

Het pand met eerstelijnszorg (huisartsen en fysiotherapeut) en zeventien woningen wordt naar verwachting in de eerste helft van volgend jaar gebouwd. Wanneer het tweede deel voor medische- en paramedische zorg er komt, is niet bekend.

Brengen ontwikkelaar Artezs en de gemeente Zwolle deze ‘knip’ niet aan, dan komt het complete nieuwbouwproject in het nauw. Belangrijkste oorzaak is het uitblijven van een koopovereenkomst met de eigenaar van de vroegere Fröbelschool aan de Langenholterweg in Dieze-Centrum, waar nieuwe woningen moeten komen.

Hoewel deze locatie zich in een ander deel van de wijk bevindt, is de ontwikkeling van het medisch centrum in Dieze-Oost hieraan gekoppeld. Dit is ruim drie jaar geleden besloten om op deze manier het onrendabele gebied in de Langenholterweg/Schoolstraat uit het slop te trekken. Een gedeelte ligt al tientallen jaren braak en is afgesloten vanwege vervuilde grond. Enkele woningen aan de Schoolstraat worden gebruikt als kraakpand. Door dit ‘probleemgebied’ te combineren met het rendabele plan voor een medisch centrum, hebben beide projecten kans van slagen, is de gedachte.

Dit is nog steeds het uiteindelijke doel, maar in eerste instantie wordt in beide gebieden alleen het kostenneutrale deel van het werk uitgevoerd. In de Langenholterweg/Schoolstraat wordt begonnen met het braakliggende terrein en de gekraakte woningen. Of de locatie waar de vervallen school staat in een volgende fase alsnog ontwikkeld wordt, is nog niet bekend. Dit blijft wel de wens van de gemeente Zwolle. Ze is met de eigenaar van de school in gesprek om uit de impasse te komen. Ook al lukt dit niet, dan nog kan de nieuwbouw van fase één er komen. (Bron: De Stentor)

Lees ook: Aanpak Langenholterweg/Schoolstraat stap dichterbij

Hier komt een nieuw medisch centrum

Hier komt een nieuw medisch centrum

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/12/07/nieuwbouw-medisch-centrum-in-zwolse-wijk-dieze-opgeknipt/26882/