dec 21

Bij Bosshardt wenst niemand alleen met kerst

Kerstdiner Bij Bosshardt TnBuurtinloop Bij Bosshardt wil dat niemand zich alleen voelt met de kerstdagen. Daarom organiseert zij rond de kerstdagen verschillende activiteiten. Zo heeft zij op 16 december 2015 een geslaagd kerstdiner voor de wijk gehad en volgt er een herhaling op tweede kerstdag.

Bij Bosshardt, aan de Geert Grootestraat 9-11, is onderdeel van het Leger des Heils en is vernoemd naar majoor Bosshardt. Zij heeft zich altijd met hart en ziel ingezet voor haar naaste.

Met dezelfde instelling organiseert de gelijknamige buurtinloop voor Dieze-Oost allerlei activiteiten zodat niemand zich eenzaam hoeft te voelen. Afgelopen woensdag bleek ook dat hier behoefte aan was, zeventig Zwollenaren hebben deelgenomen aan het jaarlijkse kerstdiner.

Impressie van het kerstdiner bij Bij Bosshardt

Impressie van het kerstdiner bij Bij Bosshardt

Net als normaal is Bij Bosshardt rond de kerstdagen open op maandag tot en met donderdag van 10:00 tot 15:00 uur. Tijdens deze openingstijden kan je terecht voor een kop koffie of een goed gesprek met buurtbewoners en zullen er ook toepasselijke activiteiten zijn zoals kerstkaarten maken. Daarnaast kan je bij het Leger des Heils ook op eerste en tweede kerstdag binnen lopen.

Op eerste kerstdag is er vanaf 11:00 uur een interactieve kerstbrunch georganiseerd door het kerkgenootschap. Op tweede kerstdag is de buurtinloop extra geopend vanaf 11:00 uur en zal er in de middag een kerstdiner zijn om 13:00 uur. Buurtbewoners van Dieze-Oost zijn uitgenodigd maar de inloop is in principe open voor iedereen die er behoefte aan heeft.

Organisatie en vrijwilligers van het kerstdiner

Organisatie en vrijwilligers van het kerstdiner

Meerdere bezoekers gaven aan afgelopen woensdag dat zij zich eenzaam voelen rond de kerstdagen en blij waren dat Bij Bosshardt als buurthuis dan open staat voor iedereen. Alle zeventig bezoekers hebben genoten van een driegangendiner, waarbij de gerechten werden afgewisseld met gezelschapsspellen.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/12/21/bij-bosshardt-wenst-niemand-alleen-met-kerst/26916/