Unieke formule kerstnachtdienst VEG Zwolle

Kapel VEG Zwolle ugOp kerstavond organiseren heel veel kerken een kerstnachtdienst in hun sfeervol versierde kerkgebouw. De Vrije Evangelische Gemeente kiest dit jaar opnieuw voor een andere formule; in de kerstnacht (24 december) is om 22.30 uur een kerstnachtdienst in de open lucht.

Deze bijzondere kerstnachtdienst wordt gehouden aan de Hogenkampsweg, bij Buurtboerderij De Ramshorst, naast de Kapel waar de VEG Zwolle wekelijks samenkomt. Daar is speciaal voor deze avond een sfeervolle kerstentourage gecreëerd van fakkels, vuurkorven en kerstverlichting.

Tegen dat sfeervolle decor wil de VEG niet alleen met eigen mensen maar juist ook met gasten uit de wijk en daarbuiten op deze bijzondere manier de geboorte vieren van het meest bijzondere kind dat ooit in deze wereld geboren werd: Jezus, de Zoon van God, de redder van de wereld.

Het thema van deze kerstnachtdienst is: ‘Geen plaats’. Een thema wat enerzijds is ontleend aan het geboorteverhaal van Jezus, immers voor hem was geen plaats in de herberg. Maar dit thema is ook gekozen vanuit de schrijnende werkelijkheid dat vandaag in deze wereld voor miljoenen mensen geen (veilige) plek is. De keuze van dit thema laat zien wat de VEG in deze kerstnachtdienst wil uitdragen: het oude geboorteverhaal van Jezus sluit naadloos aan bij de actualiteit van deze wereld en van mensen anno 2015 en biedt verrassende en ongedachte perspectieven! Dat laat het oude kerstverhaal zelf zien: herders voor wie in die tijd geen plaats was vormen het publiek in deze eerste kerstnacht. Zij horen als eerste van de geboorte van het kind van Bethlehem en dat goede nieuws verandert hun leven totaal en voorgoed.

Henk van Dam

Henk van Dam

De Kerstnachtdienst die om 22.30 uur begint duurt 45 minuten en wordt geleid door Henk van Dam, voorganger van de VEG Zwolle. Het samen zingen van bekende kerstliederen en een korte toespraak bij het thema ‘geen plaats’ zijn de hoofdonderdelen van deze kerstnachtdienst. Na afloop van de dienst is er in de Kapel warme chocolademelk, Glühwein en gelegenheid om elkaar te ontmoeten in een gezellige en informele kerstsfeer! De VEG hoopt veel gasten te verwelkomen in deze unieke kerstnachtdienst. Bij slecht weer wordt de kerstnachtdienst gehouden in de nabijgelegen Kapel.

Op kerstavond is de Kapel aan de Hogenkampsweg vanaf 20.30 uur open en is iedereen welkom die op kerstavond alleen is maar gezelligheid en ontmoeting met anderen zoekt. In een huiskamersfeer is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten, er is een hapje en een drankje, er is sfeervolle kerstmuziek en voor wie wil zijn er diverse gezelschapsspelen.

Ook op eerste kerstdag (25 december) organiseert de VEG om 10.00 uur een feestelijke kerstdienst in de Kapel waar iedereen van harte welkom is.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2015/12/23/unieke-formule-kerstnachtdienst-veg-zwolle/26931/