jan 27

Zwolle, sporen van een rijk verleden

Ingang HCO ugOp maandag 15 februari om 13.30 uur vindt de rondleiding ‘Zwolle, sporen van een rijk verleden’ plaats in het Historisch Centrum Overijssel.

Waarom was Zwolle in de Middeleeuwen de ideale plek om te wonen? In de Middeleeuwen waren de Zwolse stedelingen nauw met de stad verweven. Religie (de Moderne Devotie), het stadsbestuur, de handel (het Hanzeverbond), onderwijs (de Latijnse School) en ambachten (gilden) speelden een belangrijke rol in het leven van de Zwolse middeleeuwer. Deze brachten Zwolle macht en rijkdom.

Tijdens de rondleiding krijgt u diverse archiefstukken te zien die iets vertellen over deze periode. Daarnaast krijgt u aan de hand van historische kaarten een beeld van de ontwikkeling van de stad Zwolle en haar bewoners.

Start rondleiding
De rondleiding vindt plaats op maandag 15 februari en start om 13:30 uur in het Historisch Centrum Overijssel. U kunt zich melden bij de publieksingang aan de Van Wevelinkhovenstraat.

Rondleiding HCO

Aanmelden
Inschrijven kan via de website van het Historisch Centrum Overijssel. Na registratie ontvangt u van ons een e-mail ter bevestiging (controleer hiervoor uw spam / ongewenste post). De kosten voor de rondleiding bedragen € 7,50 per persoon. Dit is inclusief gids, een bezoek aan het depot en koffie of thee. U wordt verzocht het bedrag ter plaatse, liefst contant, te voldoen.

Parkeren
Komt u met de auto? Naast ons gebouw is parkeergelegenheid (Eikenstraat 20, Zwolle).

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/01/27/zwolle-sporen-van-een-rijk-verleden/27034/