feb 07

Nieuwe leden welkom bij Dahliatuin Ruusbroecstraat

ROP Ruusbroectuin TnDahliavereniging Rondom De Peperbus is met een enthousiaste groep van circa vijftien leden vanaf eind maart tot en met november in de weer met de tuin aan de Ruusbroecstraat. De tuin omvat verenigingsbedden en bedden van leden.

In de loop van het seizoen, als de bloemen volop bloeien, organiseren ze bloem-schikmiddagen in verzorgingstehuizen en houden ze een Open Dag. Ook zijn er plukmiddagen aan het einde van het seizoen als er nog voldoende bloemen zijn.

Elke maandagavond verzorgen zij gezamenlijk de verenigingsbedden, de paden en gazons. Naast dahlia’s kweken ze ook pompoenen, kalebassen en grassen. Na gedane arbeid drinken ze gezellig een bakje koffie of thee en bespreken de nodige punten. Daarna vertrekken ze voldaan en met verse bloemen naar huis.

Dahliatuin Ruusbroecstraat 2015-10-02-01

Leden kunnen het hele groeiseizoen door genieten van hun eigen bloembed(den) en van de ruimte en de rust in de tuin. Zij kunnen naast een dahliabed ook een bed met snijbloemen en grassen kweken. Desgewenst werk je er samen met familie of vrienden. Behalve het lidmaatschapsgeld betaal je een bijdrage per bed. Verder zijn palen en gaas nodig om de planten te steunen. Daar heb je vervolgens jaren plezier van. Ook de dahliaknollen, mits goed verzorgt, kunnen jaar na jaar opnieuw tot bloei komen.

Dahliatuin Ruusbroecstraat IMG_2286De Ruusbroectuin maakt deel uit van Dahliavereniging Rondom de Peperbus (ROP) en is prachtig gelegen op een oeroude zandafzetting van Vecht, Zwarte Water en IJssel in de huidige Diezerpoort. Zij hebben nu ruimte voor enkele nieuwe leden. Neem contact op of kom bij ons langs als u van dahlia’s en tuinieren houdt. Vanaf half april bent u op de maandagavond tussen 18.00 – 20.00 uur van harte welkom in de tuin. Wilt u nu alvast meer weten over de Ruusbroectuin, bel dan Mariëtte Jansen op 06 47 02 44 64.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/02/07/nieuwe-leden-welkom-bij-dahliatuin-ruusbroecstraat/27069/