feb 10

VEG Zwolle houdt gezinsdienst in Valentijnssfeer

Kapel VEG Zwolle ugDe Vrije Evangelische Gemeente in Zwolle organiseert zondag 14 februari een gezinsdienst die om 10.00 uur ’s morgens begint en gehouden wordt in de Kapel aan de Hogenkampsweg. Op deze Valentijnszondag heeft de VEG een toepasselijk thema gekozen ‘Liefde is: goed zijn voor iedereen’.

In deze gezinsdienst wordt over dat thema niet alleen gesproken en gezongen, maar dit bijzondere thema wordt op deze Valentijnsdag in deze gezinsdienst ook heel concreet gemaakt en praktisch ingevuld!

Eén van de gezinnen van de VEG werkt mee aan de dienst. Zij denken mee in de voorbereiding en hebben ook een aandeel tijdens de dienst zelf. Jong muzikaal talent is binnen de gemeente volop aanwezig, zij tekenen voor de muzikale medewerking in deze dienst. Voorganger Henk van Dam leidt deze dienst die vanwege het bijzondere karakter van deze dag en het thema wat gekozen is een heel eigen sfeer en toon heeft.

Kenmerkend voor gezinsdiensten is dat ze gericht zijn op kinderen van de basisschoolleeftijd. Juist dat maakt deze diensten toegankelijk voor een heel brede groep mensen. Ook volwassenen en ouderen die heel regelmatig naar een kerk gaan worden vaak verrast en aangesproken door de hele eigen toon, sfeer en aanpak van een gezinsdienst. En het gericht zijn op kinderen maakt deze diensten ook heel toegankelijk en begrijpelijk voor een eerste of hernieuwde kennismaking met kerk en geloof voor mensen die daarmee weinig of geen binding hebben.

Specifiek voor deze gezinsdienst is dat het niet alleen Valentijnszondag is maar ook de eerste zondag in een reeks van zes zondagen onder weg naar Goede Vrijdag en Pasen. Het thema (Liefde is goed zijn voor iedereen) heeft ook daarmee te maken: het verhaal van Goede Vrijdag en Pasen onderstreept de onvoorwaardelijke en absolute liefde van God voor de mensheid.

In deze gezinsdienst is ook aandacht voor het begin van deze periode van zes zondagen. Er is een speciaal lied geschreven voor deze periode van zes weken voor Pasen en er wordt een eerste van een reeks van zes kaarsen gedoofd aan het begin van deze dienst.

De VEG hoopt heel veel kinderen, ouders, grootouders en verdere belangstellenden te begroeten in deze dienst die mede vanwege al deze onderdelen een gevarieerd en verrassend karakter heeft.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/02/10/veg-zwolle-houdt-gezinsdienst-in-valentijnssfeer/27087/