feb 20

Werkgroep Dieze op bezoek in Amsterdam

buurthuisWerkgroep Dieze heeft op 17 februari een werkbezoek gebracht aan een buurthuis in Amsterdam-Noord. De werkgroep is ontstaan voor het behoud van Wijkcentrum Dieze-Oost, dat  eind december is gesloten.

Tien enthousiaste bewoners vormen deze groep en gingen in conclaaf met de gemeente om Wijkcentrum Dieze-Oost te behouden. Hierover wordt nog druk gediscussieerd en de uitslag is binnenkort te lezen op deze krant.

Het werkbezoek was door een medewerkster van Traves geregeld. Het is een buurthuis in Amsterdam-Noord, opgericht door mensen uit de buurt. Met een goed ‘plan van aanpak’ zijn deze bewoners met de gemeente en andere instanties om de tafel gaan zitten en het pand dat ze voor ogen hadden was het uitgaanspunt. Het was zeer interessant hoe verschillende culturen zich kunnen vinden in dit plan.

Er zijn nog veel hobbels te nemen volgens de voorzitter (een ZZP’er die er wel 20 uur per week of meer aandacht aan deze klus besteden). Het was zeer leerzaam en de werkgroep heeft er veel van opgestoken.

Met een lekkere maaltijd, opgediend door een leuke vrijwilliger die oorspronkelijk uit Frankrijk komt, werd de dag afgesloten. De maaltijd werd genuttigd in de Gele Pomp, ook ’n mooi initiatief bij het Noorderpark in Amsterdam.

 buurthuisspeeltuineetbare tuin

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/02/20/werkgroep-dieze-op-bezoek-in-amsterdam/27102/