feb 25

Wijkcentrum Dieze-Oost wordt niet aangekocht

Bijeenkomst Wijkcentrum Dieze-Oost ugBij Focus aan de Zerboltstraat was donderdag 24 februari een bijeenkomst over het behoud van Wijkcentrum Dieze-Oost. De wethouder en wijkmanager Hanneke Valkeman hebben de werkgroep Dieze en andere belanghebbenden verteld dat de bedrijfsplannen, die door verschillende partijen waren ingeleverd, niet goed genoeg onderbouwd zijn om een doorstart te maken met het wijkcentrum.

Daar was om gevraagd om te kijken of de gemeente het pand kon kopen voor hergebruik. Het advies om het gebouw te verkopen wordt nu bij de Gemeenteraad neergelegd door de wethouder, en als het door de raad is, gaat het naar de vereffenaar.

Er wordt nu gekeken of er mogelijkheden zijn om de activiteiten en andere initiatieven ergens anders onder te brengen en de verschillende partijen die er tot nu toe zijn onder een paraplu van een gebruikersvereniging, die nog in oprichting is, te stallen.

Bijeenkomst over Wijkcentrum Dieze-Oost 2016-02-24

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/02/25/wijkcentrum-dieze-oost-wordt-niet-aangekocht/27124/

1 reactie

    • fred on 25 februari 2016 at 19:38

    Enkele opmerkingen ter aanvulling op dit bericht.

    Gevraagd of er hulp kon komen van de gemeente bij de aanpassing van de plannen zodat deze wel acceptabel waren geworden voor de gemeente werd duidelijk dat de gevraagde hulp niet wordt aangeboden.

    Wij, 10-15 betrokken wijkbewoners, hebben de laatste maanden alles gedaan wat er gedaan kon worden
    om het wijkcentrum te behouden voor de wijk, wij zijn het wijkcentrum waar wij vele mooie ideeën en plannen voor hadden gemaakt blijkbaar definitief kwijt.

Reacties zijn uitgeschakeld.