apr 08

‘We Are All’ in première bij Theater Young Ones

We Are All ugIn Theater Young Ones gaat vrijdag 15 april 2016 om 20:00 uur de voorstelling ‘We Are All’ in première. We Are All is een beeldende en fysieke montagevoorstelling, geïnspireerd door het werk van street art icoon Banksy.

De voorstelling wordt gespeeld door twaalf Young Ones acteurs die deelnemen aan De Master, een speeltraject voor jonge talenten, die de stap naar het kunstvakonderwijs, of naar een professionele theatercarrière willen maken.

In We Are All staan verschillende thema’s centraal, zoals de street art van Banksy en kunstenaarschap in het algemeen. Wat is kunst eigenlijk? Wanneer ben je een kunstenaar? Banksy toont in zijn kunstwerken een interessant mechanisme over de dunne lijn tussen realiteit en verzonnen realiteit. Met dit gegeven experimenteerden cast en crew van We Are All verder. Het resultaat is een bizarre, beeldende en fysieke theatervoorstelling die ook te zien is op het Young Ones festival en op Festival Havenwerk in Deventer (mei 2016).

TYO We Are All 08

De makers
We Are All wordt geregisseerd door Jeroen Kriek, artistiek directeur van The Young Ones en Peer van den Berg, acteur en regisseur. Jeroen verbindt in zijn werk de rauwe werkelijkheid van het leven aan gestileerde theatervormen, en maakt de puberale strijd om grip te krijgen op het eigen leven en het eigen functioneren tot metafoor voor het menselijk handelen. Peer studeerde in 1988 af aan de mime-opleiding en maakt sindsdien schurende, humorvolle en persoonlijke voorstellingen.

We Are All Poster TYO

Young Ones Festival
We Are All is ook te zien op het Young Ones Festival op 16 en 17 maart. Dit festivalweekend belooft een kleurrijk feestje van eigen producties en gastvoorstellingen, kunst en muziek te worden. De Noorderlingen, dé vooropleiding theater in Noord Nederland, speelt de voorstelling ‘Dansen zonder bril.’ Ook te gast op het festival is het theatercollectief Mime Wave, bestaande uit Oekraïense en Nederlandse artiesten. Zij spelen een voorstelling geïnspireerd op persoonlijke ervaringen met oorlog en corruptie. Er is een tentoonstelling van Lune van der Meulen, muziek van Tom Strik, er zijn verschillende Young Ones voorstellingen te zien, waaronder Medeia en De Jossen en het weekend wordt afgesloten met een bring-your-own-food-BBQ.

Meer informatie over programma en kaartverkoop van We Are All en het Young Ones Festival is te vinden op www.theateryoungones.nl.

The Young Ones
The Young Ones is een cultureel broeinest voor jong (theater) talent in Oost-Nederland. Zij maakt professionele, energieke en beeldende voorstellingen en voert theater- en culturele projecten uit met kinderen en jongeren in de leeftijd van 10 t/m 26 jaar vanuit grote verhalen met thema’s die door de jaren heen actueel blijven, of weer actueel geworden zijn.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/04/08/we-are-all-in-premiere-bij-theater-young-ones/27316/