mei 14

Meidenband Bells Of Youth komt naar Hedon

Poppodium Hedon ugPop-rock formatie Bells Of Youth treedt zaterdag 21 mei op in Hedon. De vijf meiden maken punk op z’n Blondies en rock-‘n-roll op z’n Fleetwood Macs. Vorige maand brachten ze hun tweede studioalbum Dreamers uit. Een plaat die nog meer dan de voorganger uitblinkt in de vijfstemmige zangharmonieën en tekstueel ook een flinke stap vooruit zet. Voorprogramma wordt verzorgd door Alcuna Wilds.

In 2014 vierde de band na een optreden in De Wereld Draait Door in een uitverkocht Paradiso de geboorte van hun eerste kind: debuutalbum BOY, uitgebracht in eigen beheer.

De daarop volgende zomer speelden de vrouwen op meer dan veertig festivals in binnen- en buitenland. OOR riep Bells of Youth uit tot ‘Belofte van 2014’ en ook 3FM en Radio 2 kregen Bells Of Youth in de smiezen: ze werden door beide zenders tot talent uitgeroepen en single She Said/He Said belandde op de playlist.

Vijf vrouwen van de Nederlandse band Bells Of Youth

Vijf vrouwen van de Nederlandse band Bells Of Youth

In de zomer van 2015 dook de band samen met producer Tony Platt (o.a. AC/DC, Bob Marley en Iron Maiden) een studio in de Belgische Ardennen in. Na twaalf dagen zwoegen kwam daar de tweede baby ter wereld. Dreamers is inmiddels te beluisteren via Spotify en krijgt de eerste positieve recensies al binnen.

Support: Alcuna Wilds
Alcuna Wilds is een Nederlands/Britse band gevestigd in Utrecht, Amsterdam en Den Haag, maar met zijn wortels stevig in de aarde aan beiden kanten van de Noordzee. De band maakt ambient triphop, een muzikale stijl die zich laat kenmerken door een combinatie van atmosferische soundscapes, krachtige ritmes, stuwende bas- en gitaarriffs en melancholische vocalen. Door hun verschillende achtergronden op een creatieve manier te verweven creëren de bandleden een uniek en herkenbaar geluid.

Het optreden in poppodium Hedon begint om 21:00 uur, de zaal is open vanaf half negen. Kaarten zijn voor € 11,50 verkrijgbaar via www.hedon-zwolle.nl en bij Plato in Zwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/05/14/meidenband-bells-of-youth-komt-naar-hedon/27424/