mei 17

Drie orkesten brengen één geluid met Oostenwind

Ootenwind tnOostenwind is een samensmelting van drie orkesten die een wervelwind van muziek teweeg brengt. Koninklijke Enschedese Leo Harmonie en Koninklijke Onderscheiden Harmonie Diepenheim staan allebei onder leiding van Luuk Meinders. Christelijk Harmonieorkest de Bazuin uit de Zwolse wijk Dieze-Oost staat onder leiding van Silva Soepboer.

Deze drie orkesten bij elkaar worden Oostenwind, bestaande uit 110 gevorderde en beginnende muzikanten. Oostenwind speelt muziekstukken die variëren van bekende filmmuziek tot traditionele orkestmuziek. Voor dit project is er al lang en veel samen gerepeteerd om een muzikaal hoogtepunt neer te zetten.

Het orkest geeft drie concerten tijdens de Week van de Amateurkunst. Op 28 mei staat Oostenwind om 16:00 uur in theater Odeon in Zwolle, de entree is gratis. Op 4 juni speelt Oostenwind om 19:00 uur op de Oude Markt in Enschede en dit muzikale spektakel wordt 5 juni om 14:00 uur afgesloten op kasteel Warmelo in Diepenheim.

Ootenwind poster Zwolle

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/05/17/drie-orkesten-brengen-een-geluid-met-oostenwind/27429/