mei 28

Kentalis organiseert peutervoorstelling met gebaren

Gebarentaal met Lotte en Max ugKentalis organiseert voor peuters in Zwolle en omstreken een gratis interactieve voorstelling ‘Praten met je handen’ met Lotte en Max. Kindergebaren met Lotte en Max is een aanstekelijke gebarenliedjes voorstelling. Voor ouder en kind is het een leuke kennismaking met gebaren.

De voorstelling vindt plaats op woensdag 15 juni, van 13:30 tot 14:30 uur, op de Kentalis Enkschool aan de Jan Buschstraat 6 in de Zwolse wijk Dieze-Oost. Diverse peuterspeelzalen en kinderdagverblijven in Zwolle, ouders en hun kinderen zijn uitgenodigd om de voorstelling bij te wonen.

Tijdens de voorstelling worden de kinderen meegenomen naar een dag uit het leven van Lotte en Max. Samen opstaan, aankleden, eten en drinken, spelen en weer naar bed gaan. De kinderen zullen niet stilzitten want tijdens de voorstelling wordt er flink gewapperd met de handen. Ouder en kind ervaren op deze wijze dat gebaren leuk en leerzaam is voor iedereen!

Praten met je handen met de poppen Lotte en Max, foto: Renske Douwes Dekker

Praten met je handen met de poppen Lotte en Max, foto: Renske Douwes Dekker

Kinderen met TOS hebben baat bij gebarentaal
Ook jonge kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS) hebben baat bij gebaren. Dit leidt bij de meeste kinderen tot een beter begrip en een grotere betrokkenheid. Dat geldt ook voor de 5-jarige Dries. Hij is superslim, maar heeft moeite om zich uit te drukken. Mensen begrijpen hem vaak niet. “Jij mij nee snap”, zegt hij dan verdrietig. Dries heeft een TOS. Hij is niet de enige. Ongeveer vijf procent van de kinderen heeft een taalontwikkelingsstoornis. Met extra hulp kunnen kinderen met TOS goed meekomen. Bijvoorbeeld door behandeling bij een logopedist of plaatsing in een behandelgroep zoals de Taaltrein van Kentalis. Meer weten? Voor en na de voorstelling is er gelegenheid om vragen te stellen.

Aanmelden kan nog
Wilt u ook graag met uw kind(eren) naar de voorstelling? Stuur dan een mail vóór 7 juni aanstaande naar InfoTaaltreinZwolle@kentalis.nl en geef aan met hoeveel personen u komt. Wacht niet te lang want vol = vol.

Over Kentalis
Kentalis is er voor mensen die een taalontwikkelingsstoornis hebben of slechthorend, doof of doofblind zijn, ook als zij meerdere beperkingen hebben. Zij kunnen bij Kentalis terecht voor onderzoek, zorg en onderwijs op maat, dicht bij huis en op locaties door heel Nederland. Ook werkt Kentalis samen met zorg- en onderwijsprofessionals in het binnen- en buitenland. Onder het motto: ‘Samen komen we verder’.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/05/28/kentalis-organiseert-peutervoorstelling-met-gebaren/27479/