nov 08

Enjoy my Company erkend door Samen Dementievriendelijk

Stépanie van Dongen TnStéphanie van Dongen uit Zwolle heeft onlangs tijdens het Alzheimer Café in Restaurant Urbana de sticker Samen Dementievriendelijk ontvangen voor haar bedrijf Enjoy my Company. “Volledig verdiend”, aldus Lisa de Kramer, gespreksleidster van het Alzheimer Café. ”Deze uitreiking bevestigt dat Stéphanie zich uitgebreid en met succes bekwaamd heeft op dit vakgebied.”

Enjoy my Company ondersteunt ouderen en mensen met dementie zodat ze langer thuis kunnen blijven wonen. Die dienstverlening en aandacht, het gezelschap en de ondersteuning ontlast tegelijkertijd de mantelzorgers van deze mensen. Heel veel Zwollenaren hebben zodoende, direct of indirect, al op de één of andere manier van het gezelschap van Stéphanie genoten.

De uitreiking van de sticker Samen Dementievriendelijk betekent de erkenning dat Enjoy my Company betrouwbaar en goed werk levert ten dienste van dementerenden en hun directe omgeving. Stéphanie zet zich in Zwolle en omstreken al geruime tijd intensief in voor deze doelgroep. De hoge kwaliteit van haar werk als sociaal zorgverlener en persoonlijk begeleider is op deze manier, zeer tot haar vreugde, officieel erkend.

“Als het aan de overheid ligt moeten familie en kennissen de mantelzorg op zich nemen. In de praktijk is dat lang niet altijd haalbaar. Voor deze mensen en voor hen die aangewezen zijn op anderen biedt Enjoy my Company haar diensten aan. Met veel empathie en oprechte aandacht treed ik de mensen tegemoet. Ik richt mijn aandacht op het ‘hier en nu’. Dat is soms veel belangrijker dan de woorden die je gebruikt”, meldt Stéphanie van Dongen.

“Veel inspiratie en ideeën heb ik opgedaan doordat mijn eigen oma een ernstige vorm van dementie heeft. Ik was daar intens bij betrokken en merkte dat ik er plezier in had om haar te vergezellen en het beste te maken van het samenzijn ondanks de wegvallende geestelijke functies. Het ging me gewoon van nature goed af. Op die manier is mijn bedrijf geboren.”

Stéphanie van Dongen leest voor aan haar 96-jarige oma

Stéphanie van Dongen leest voor aan haar 96-jarige oma

“Mijn boodschap is ‘Inleven en geduld hebben’. Heb begrip voor de situatie en verdiep je in het onderwerp. Bezoek bijvoorbeeld eens een Alzheimer Café. Enjoy my Company wil het mogelijk maken dat mensen kunnen (blijven) genieten van de mooie en prettige momenten van het leven. Enjoy my Company is er voor ouderen en mensen met dementie die behoefte hebben aan aandacht, gezelschap en ondersteuning.”

Om zich de belangrijke vaardigheden in haar vakgebied eigen te maken heeft Stéphanie uiteenlopende trainingen gevolgd onder andere bij Samen Dementievriendelijk. Het voeren van gesprekken en het goed omgaan met mensen met dementie en het samenwerken met hun mantelzorgers vergt inzicht en training. Het is een vak dat zich tegenwoordig steeds verder ontwikkelt en Stéphanie werkt en ontwikkelt daar met hart en ziel aan mee.

Bent u familie en/of mantelzorger voor iemand met dementie, of de buurvrouw van, neem dan gerust contact op met Stéphanie van Dongen om uw vragen te stellen. De benodigde informatie om contact te leggen vindt u op haar website www.enjoymycompany.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/11/08/enjoy-my-company-erkend-door-samen-dementievriendelijk/28147/