nov 09

Geef duidelijk aan dat je meedoet met Sint Maarten

Sint Maarten ug-4694Aanstaande vrijdag is het weer Sint Maarten en gaan kinderen aan het begin van de avond zingend langs alle huizen. In de ene hand een brandende lampion, in de andere een zak met verzameld snoep of andere lekkernijen.

In grote aantallen bellen ze ook bij u aan om een liedje te zingen, in de hoop hiervoor wat lekkers te krijgen. ‘Sint Maarten, Sint Maarten, de koeien hebben staarten’ of ‘elf november is dag dat mijn lichtje branden mag’ en andere originele liedjes komen de kinderen ook dit jaar laten horen.

Sommige bewoners vinden het prachtig al die zingende kinderen aan de deur, anderen hebben dit liever niet en er zijn zelfs mensen die net doen alsof ze niet thuis zijn. Om teleurstelling bij kinderen en ‘overlast’ bij bewoners te voorkomen hebben ze in de Indische Buurt een slimme oplossing bedacht. Wijkvereniging De Vlasakkers verspreidt elk jaar raamposters waarmee bewoners zelf kunnen aangeven of ze meedoen met Sint Maarten.

Vindt u het leuk om de kinderen aan uw deur te ontvangen, hang dan deze ‘Ja, ik doe mee flyer’ duidelijk zichtbaar op aan de voordeur of voor het raam. Op deze manier weten de kinderen waar ze wel of niet kunnen aanbellen. “Wij hopen dat u ook meedoet en de kleintjes niet in de kou laat staan. Alvast bedankt voor uw medewerking!”

Sint Maarten 2016-11-11

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2016/11/09/geef-duidelijk-aan-dat-je-meedoet-met-sint-maarten/28151/