jun 11

Volksvereniging klaagt over GroenteFabriek

Op de voorgrond de moestuinen, achter het hek de GroenteFabriek. Het bestuur van de Zwolse biologische tuiniersvereniging “Het Roetstekkie” heeft bij de gemeente een klacht ingediend over het gedrag van de GroenteFabriek, die een groot terrein aan de Ruusbroecstraat beheert.

Volgens de vereniging waar 35 moestuinen onder vallen, verzorgt de GroenteFabriek haar terrein niet goed.

In een brief aan de gemeente schrijft de volkstuinvereniging: “Aangezien er te weinig onderhoud wordt gepleegd en daardoor het onkruid er welig op tiert ondervinden onze tuinen veel last van de door de wind aangevoerde onkruidzaden op onze tuinen.  Het kan natuurlijk niet zo zijn dat op deze tuinenlocatie wat onderhoud betreft ‘niets’ gebeurd en de natuur zijn gang kan gaan.”

De GroenteFabriek ontstond drie jaren geleden aan de Nijverheidstraat 1. Daar lag de eerste community tuin.
Deze locatie was braakliggende bouwgrond. Nu er opnieuw bouwactiviteiten plaatsvinden is de tuin verhuisd naar de Ruusbroecstraat.

Tegenover park de Hogenkamp, links naast de biologische volkstuinen, rechts van de dahliatuin, ligt de tuin van 2000 m².

De 35 tuinders van Het Roetstekkie, waarvan sommigen al meer dan 20 jaar hun moestuin bewerken, willen dat de gemeente actie onderneemt en de GroenteFabriek dwingt om de toegewezen tuin in goede staat van onderhoud te brengen en het land behoorlijk te bewerken.

Op de voorgrond de moestuinen, achter het hek de GroenteFabriek.

Op de voorgrond de moestuinen, achter het hek de GroenteFabriek.

Permanente koppeling naar dit artikel: http://www.diezerpoorter.nl/2017/06/11/volksvereniging-klaagt-over-groentefabriek/28725/