Samen tegen Eenzaamheid

Op donderdag 29 september wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor Zwolse vrijwilligers die vanuit hun werk te maken hebben met eenzaamheid.

Inhoud

Tijdens de vrijwilligersbijeenkomst komen de volgende vragen aan bod: wat is eenzaamheid en hoe signaleer je en bestrijd je eenzaamheid als vrijwilliger? Naast een verdiepende presentatie en diverse opdrachten worden tips aangereikt die zij kunnen toepassen in hun dagelijkse werk. Daarbij staan discussie en het uitwisselen van ervaringen centraal.

Tijd en locatie:

  • Ontvangst: 17:30 uur
  • Programma: 18:00 – 21:00 (inclusief avondeten)
  • Locatie: Andreas Centrum van het Leger des Heils, Geert Grootestraat 11

Aanmelding

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden voor de bijeenkomst via www.eenzaam.nl/vrijwilligers. Wees er snel bij, want het aantal beschikbare plaatsen is beperkt. Toegang is gratis en de deelnemers krijgen een maaltijd aangeboden door Coalitie Erbij en de samenwerkende Zwolse organisaties.

De vrijwilligersbijeenkomst wordt georganiseerd door Coalitie Erbij, in samenwerking met Vrijwilligerscentrale Zwolle, Stichting Focus en Travers Welzijn.

De bijeenkomst is onderdeel van de Week tegen Eenzaamheid, van 22 september t/m 1 oktober. Het thema van de week is ‘Voorkom eenzaamheid, versterk je Sociaal Konvooi’. Hiermee wil Coalitie Erbij de aandacht vragen voor het belang van het onderhouden en versterken van een sociaal netwerk.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2011/09/14/samen-tegen-eenzaamheid/106/