CJG Inlooppunt Oost van start op 29 september

Het tweede Inlooppunt van het Centrum Jeugd en Gezin (CJG) in Zwolle gaat van start. In stadsdeel oost kunnen ouders, jongeren en kinderen op drie locaties terecht voor alle opvoed- en opgroeivragen. De feestelijke opening is op 29 september. Iedereen is welkom vanaf 13.30 uur in het Inlooppunt CJG Oost aan de Beukenstraat 83. De feestelijke opening wordt om 15.00 uur verricht door wethouder Filip van As.

Groter groeien. Iedereen doet het. Vaak lijkt het vanzelf te gaan. Maar dat is lang niet altijd het geval. Elke levensfase brengt nieuwe vragen met zich mee en de antwoorden zijn niet altijd eenvoudig te vinden. Antwoorden op alle vragen over opvoeden en opgroeien zijn nu te vinden bij het inlooppunt CJG Oost.

Het CJG denkt mee

Bij het CJG denken ze met je mee. Je kunt er terecht met grote vragen en kleine vragen. Of om iets te bespreken waar je niet zeker over bent. Je krijgt tips en adviezen waar je mee verder kunt. Alleen, of als je dat wilt, met ondersteuning of hulp.

Voor jong en oud(ers)

Bij het CJG kan iedereen even binnen lopen met vragen of om informatie te zoeken. Een afspraak maken hoeft niet, en de hulp van het CJG is gratis. Het CJG is er voor iedereen met vragen over opgroeien en opvoeden:

  • kinderen en jongeren tot 23 jaar
  • ouders en verzorgers,
  • voor toekomstige ouders
  • alle mensen die werken met kinderen, met jongeren of met ouders en verzorgers

Loop eens binnen, de koffie staat klaar.

Altijd antwoord

De medewerkers van het CJG houden op drie locaties in stadsdeel oost inloopspreekuren; op de hoofdlocatie van het CJG Oost in de Brede School het Wonderwoud en in de wijkcentra de Enk en de Vlasakkers. Tijdens de inloopspreekuren is er altijd een medewerker aanwezig die direct kan helpen. Met gericht advies, tips of een (vervolg)gesprek met een deskundige. Het CJG geeft antwoord op alle vragen over opgroeien en opvoeden. Bijvoorbeeld over eten, verlegenheid, ziekte in het gezin, drukke kinderen, seksualiteit, zwangerschap, echtscheiding, puberteit, financiële zorgen… Voor al deze onderwerpen en nog veel meer is het CJG het adres om het antwoord te vinden. Lees er meer over in deze krant.

Informatie

In het CJG is veel informatiemateriaal te vinden over opgroeien en opvoeden. Om even door te kijken tijdens een bezoekje aan het CJG of om mee naar huis te nemen. En als je niet weet waar je het vinden moet, helpt de medewerker van het CJG een handje. De website www.cjgzwolle.nl geeft op veel opvoed- en opgroeivragen antwoord. Zit je vraag er niet bij, dan kan de vraag gemaild worden naar oost@cjgzwolle.nl.

Overgenomen uit: CJG krant ter gelegenheid van de opening van het CJG Zwolle Inlooppunt Oost.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2011/09/20/cjg-inlooppunt-oost-van-start-op-29-september/77/