Project Bagijneweide officieel van start

Wethouder Nelleke Vedelaar verricht donderdag 29 september, samen met gedeputeerde Bert Boerman, de officiële aftrap van het project Bagijneweide. Eerst maken de wethouder de gedeputeerde een korte wandeling door de Bagijneweide. Als symbolische starthandeling zullen ze vervolgens een bescherming rond de eikenboom die grenst aan het te bebouwen terrein aanbrengen.

Na jaren van overleg en voorbereidingen gaat de herinrichting van de Bagijneweide van start met de sloop van de voormalige zusterflat. Ook het houten gebouw waarin kunstenaarsvereniging Het Palet huist, moet plaatsmaken voor de nieuwbouw.

In deze eerste fase wordt het gebied rond de Rhijnvis Feithlaan op de schop genomen. IJsselheem ontwikkelt een woonzorgcomplex, de eerste veertien eengezinswoningen verrijzen en kunstenaarsvereniging Het Palet verhuist naar het voormalige Rode Kruisgebouw.
In deze Villa aan de Stilobadstraat 9, wordt al druk gewerkt. Leden van Het Palet zijn aan het timmeren, schoonmaken, schuren en schilderen als voorbereiding op de aanstaande verhuizing.

Filmpje over de Bagijneweide van 1 oktober 2010:

Meer informatie over de plannen voor de Bagijneweide:

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2011/09/29/project-bagijneweide-officieel-van-start/194/