Creatieve werkplaats in de Esdoornstraat

Afgelopen zomer opende Cibap haar vernieuwde locatie aan de Zwartewaterallee in Zwolle. Daarmee kwam de locatie aan de Esdoornstraat vrij voor een nieuwe invulling. Het oude gebouw van Cibap (MBO-opleiding / Vakschool voor verbeelding) aan de Esdoornstraat wordt een creatieve werkplaats.

Samen met partners in de stad heeft het Cibap de Creatieve Coöperatie ontwikkeld. De werkplaats biedt werkruimte die op afroep beschikbaar is. Het gaat om ruimtes die geschikt zijn voor houtbewerking, spuitwerk, schilderen etc. Naast studenten kunnen ook vakmensen gebruik maken van de aanwezige apparatuur. Dit heeft als voordeel dat ook kleine zelfstandigen gebruik kunnen maken van professionele apparatuur, die vaak duur in de aanschaf is. Onderdeel van de creatieve werkplaats is een broedplaats voor vaklieden, studenten en andere creatieve gebruikers. De werkplaats is ook ’s avonds en in de weekenden geopend.

Voor de creatieve werkplaats is een subsidie van 210.000 euro van de gemeente Zwolle beschikbaar. Ook de provincie Overijssel geeft dat bedrag aan subsidie. De totale subsidiepot komt hiermee op 420.000 euro.

Meer informatie: http://www.zwolle.nl/home/Creatieve-werkplaats-aan-Esdoornstraat.htm
Informatie over Cibab: http://www.cibap.nl/

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2011/10/18/creatieve-werkplaats-in-de-esdoornstraat/299/