SportService geeft informatie over aangepast sporten in Zwolle

Iedereen kan met vragen over aangepast sporten terecht bij het loket van SportService Zwolle. Het sportloket weet welke sportactiviteiten er zijn in de gemeente Zwolle. Hierdoor kunnen sporters heel gericht doorverwezen worden naar een sportactiviteit die bij hem of haar past. Alle mensen moet immers de kans krijgen om te sporten of bewegen, ook mensen met een beperking.

Het aangepast sporten richt zich op mensen met een lichamelijke (al dan niet rolstoelgebonden), verstandelijke, visuele, auditieve en/of psychische (stoornis in het autistisch spectrum en ADHD) beperking. Ook mensen met een chronische aandoening kunnen met hun sportvragen terecht bij het sportloket.

Behalve voor de doelgroep is het loket ook het aanspreekpunt voor (potentiële) sportaanbieders. Tevens wordt binnen het uitgebreide netwerk rondom het aangepast sporten de samenwerking gezocht om gezamenlijk de doelgroep nog beter van dienst te kunnen zijn.

De website is uitgebreid met informatie over het aangepast sporten. Hier wordt verder uitleg gegeven over de inzet van de afdeling aangepast sporten. Daarnaast wordt er doorverwezen naar het loket aangepast sporten met praktische informatie, zoals hoe kan ik een sportrolstoel aanvragen, welke sportactiviteiten zijn er voor kinderen, etc.

Wilt u meer informatie over het aangepast sporten in Zwolle of een persoonlijk sportadvies? Neem dan contact op met Loes Boetes, consulent aangepast sporten van SportService Zwolle. Zij is op maandag, donderdag en vrijdag telefonisch bereikbaar op 038 – 423 66 86

Kijk ook eens op www.sportservicezwolle.nl en klik daar op ‘Aangepast sporten’.

Loes Boetes, consulent aangepast sporten van SportService Zwolle.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2011/11/17/sportservice-geeft-informatie-over-aangepast-sporten-in-zwolle/698/