Sint verblijdt kinderen in de Vlasakkers

Ook dit jaar brachten Sint en twee van zijn pieten een bezoek aan de Indische Buurt. Zaterdag 3 december 2011 werden zij door veel kinderen opgewacht bij het Bankabrugje. Gezamenlijk maakte zij een wandeling door de buurt en zo werden nog meer kinderen opgehaald voor jaarlijkse Sinterklaasfeest in het buurtcentrum de Vlasakkers.

In het buurtcentrum trokken de Sint en zijn knechten zich terug in een apart kamertje…..
Wat was er aan de hand?
Na het zingen van vele liedjes kwam de Sint eindelijk terug naar de “grote zaal” waar hij door Ellie werd verwelkomd. Hij had een ernstige mededeling; alle kadootjes waren weg.
Een boef was er, volgens één van zijn pieten, met alle pakjes vandoor gegaan. Marjolein werd gevraagd de boef op te sporen en ging op zoek in de wijk. Ze kwam al snel weer terug, de boef kon ze niet vinden maar pakjes had ze wel opgespoord. Wel vijf grote zakken vol.

De kinderen werden een voor een bij Sinterklaas geroepen en kregen een mooi kadootje van hem. Na het uitpakken van de kadootjes nam de Sint afscheid van iedereen en werd enthousiast uitgezwaaid. Dag Sinterklaasje, tot volgend jaar.

Het Sinterklaasfeest wordt jaarlijks georganiseerd door wijkvereniging De Vlasakkers.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2011/12/03/sint-verblijdt-kinderen-in-de-vlasakkers/957/