Resto VanHarte kookt in De Terp

Vrijwilligers van het Groningse Resto VanHarte hebben onlangs gekookt in de Terp in Dieze-Oost. Het betrof een proefproject want het is de bedoeling dat ook in Zwolle een Resto VanHarte van start gaat.

Er zijn inmiddels al 25 Resto’s in heel Nederland. Iedereen kan voor zes euro (of drie euro met kortingspas) terecht voor een gezonde én gezellige driegangenmaaltijd. Regelmatig worden er rond de maaltijden allerlei activiteiten georganiseerd.

De restaurants zijn meestal in een buurthuis, een wijksteunpunt of in een ROC-school gevestigd. De Resto’s zijn twee tot drie keer per week geopend. U kunt er een lekkere, gezonde driegangen maaltijd krijgen voor weinig geld en nieuwe mensen uit uw buurt ontmoeten. Resto VanHarte brengt mensen uit alle lagen van de bevolking samen om sociaal isolement tegen te gaan en sociale cohesie te bevorderen.

Ook de keukens en bediening van de Resto’s bieden kansen: het zijn leer- en werkplekken voor jongeren, herintredende werknemers en mensen in de samenleving.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2011/12/06/resto-vanharte-kookt-in-de-terp/946/