Kunstzinnige verkeersdrempels, leuk en effectief

Te hoge snelheid in de Pieter Steijnstraat in de wijk Dieze-Oost is al langer een probleem. Om snelheidsproblemen aan te pakken worden vaak drempels of wegversmallingen geplaatst.  Deze maatregelen zijn effectief maar niet echt leuk om naar te kijken. Vanuit de buurtactieplannen van de gemeente Zwolle is er geld beschikbaar gesteld voor aanleg van drempels.
In samenwerking met Travers Welzijn, de Muzerie, bewoners, kinderen en de scoutinggroep Renatum 57 is het idee ontstaan om op een creatieve wijze aandacht te vestigen op de verkeersveiligheid. Hiermee willen alle partijen dat er minder overlast en onveiligheid als gevolg van het verkeer (verkeersgedrag) ontstaat.

Op 7 december zijn twee prachtige verkeersplateaus geopend in de Pieter Steijnstraat.
Het ontwerp is gemaakt, onder begeleiding van de kunstenaars Claire Mumford en
Tiemen Voorhorst, door de scouting en kinderen uit de buurt. Een aantal kinderen heeft zelfs geholpen met het aanlegen van de drempel.
Het kon dan ook niet anders dan dat een aantal kinderen de laatste steen mochten leggen.
Aicha, Raisha en Hafsa hebben ieder een laatste steen gelegd en hiermee de drempels officieel open verklaard.  Dit gebeurde onder luid applaus van omwonenden en belangstellenden. Een groot aantal bewoners gaf aan blij te zijn en hoopt dat vanaf nu wat minder hard zal worden gereden en daarnaast erg blij te zijn met het mooie aanblijk die de drempels bieden.


Aicha, Raisha en Hafsa hebben ieder een laatste steen gelegd


Met luid applaus van omwonenden en belangstellenden werden de drempels geopend

Foto’s: Wendy Kappert

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2011/12/08/kunstzinnige-verkeersdrempels-leuk-en-effectief/990/