Fakkelteit met vrouwvriendelijke rap op bevrijdingsdag

We can young TnDe rappers van De Fakkelteit (een samenwerking tussen Hedon en Travers) bewijzen tijdens het bevrijdingsfestival Overijssel dat rapteksten helemaal niet vrouwonvriendelijk hoeven te zijn. In opdracht van de campagne WE CAN Young schreven de aanstormend raptalenten onder leiding van Fakkelbrigadier Rico McDougal een nummer met als thema ‘Respect voor de vrouw’.

Dit nummer zullen zij op de 23e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle op 5 mei a.s. ten gehore brengen. Tussen 15.00 uur en 21.00 uur verzorgt De Fakkelteit elk uur een optreden in haar eigen podiumwagen aan de Festivalboulevard. Behalve het lied “Respect voor de vrouw” zullen de rappers ook hun eigen songs laten horen.

WE CAN Young
WE CAN Young is een campagne die jongens en meisjes in Nederland weerbaarder wil maken als het gaat om seks en relaties. Het doel is dat jongeren respectvol met elkaar omgaan en zich bewust zijn van hun eigen en elkaars grenzen. Jongeren voeren acties uit om weer andere jongeren te enthousiasmeren om zich ook bij WE CAN Young aan te sluiten. Met verschillende acties zorgen zij voor bewustwording en leveren ze een bijdrage aan het tegengaan van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen en jongens en meiden.

www.wecanyoung.nl

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/05/03/fakkelteit-met-vrouwvriendelijke-rap-bevrijdingsdag/10587/