Resto VanHarte gefeliciteerd

Resto VanHarte TnTerwijl iedereen rustig een plekje zoekt ‘metselt’ Skintight Mason muzikale klanken dicht op de huid van de gasten. Het is feestelijk binnen komen deze maandag in het restaurant in De Terp. Dat is ook niet zo vreemd, want Resto VanHarte in Zwolle bestaat één jaar en dat is reden voor een feestje. Restomanager Cora Straatman is blij met de  grote opkomst. “Fijn dat de vaste gasten er zijn, maar ook de mensen die af en toe komen. ‘Contacten’ en ‘verbinding’ zijn mooie sleutelwoorden voor Resto VanHarte.”

De woorden van Cora worden onderstreept door collega manager Mathilde Thijssen van WijZ. “Ook al richten wij ons op de ouderen, wij willen net als VanHarte de contacten bevorderen. Resto VanHarte is heel aanwezig, heel gezellig en voegt iets toe. We willen vooral een compliment uitdelen voor de verrassende activiteiten. Het was een interessant jaar.”

Resto VanHarte grote opkomst

Hoe blij WijZ is met het restaurant blijkt tijdens de veiling van twee schilderijen. Deze zijn het product van één van die verrassende activiteiten. “Eenmaal andermaal” roept Cora na iedere bieding. Stilte. De spanning stijgt.
“Achttien euro”, roept Mathilde even hard terug. Uiteindelijk komen de kleurrijke producten in bezit van hoogste bieder WijZ.

Resto VanHarte Veilingmeesteres

Niet alleen de schilderkunst en muziek komen tijdens het feestelijk diner aan bod, ook de poëzie. Dichter Jur de Leeuw doet zijn naam eer aan en staat fier op het podium terwijl hij de teksten van dichter Paul van Ostaijen over de tafels uitstort. Het is onmogelijk om niet in de ban te raken van de cadans van de tekst. Jur weet precies hoe hij het werk van Ostaijen moet voordragen. Bovendien heeft hij ‘Huldegedicht aan Singer’ bewerkt tot ‘Huldegedicht aan Resto VanHarte’. Een staaltje van ‘smakelijke’ kunst.

Resto VanHarte voordracht

Want het draait natuurlijk om de smaak, de smaak van het eten. De feestelijkheden en kunstuitingen zullen ongetwijfeld een positief effect hebben, maar de smaakpapillen laten zich door niets anders dan de gerechten beïnvloeden. Geen probleem, want de gesprekken aan tafel vallen af en toe stil, zo lekker vindt men de Marokkaanse kip. Met ‘echte’ – behoorlijk pittige – tomatensoep vooraf en vers fruit voor toe, is de maaltijd niet alleen smakelijk, maar ook gezond. Resto VanHarte, niet meer weg te denken uit de Diezerpoort, al een heel jaar een verrassende ontmoetingsplek, biedt heel veel voor heel weinig. Daar mogen we best blij mee zijn. Gefeliciteerd!

Resto VanHarte hoofdgerecht

Skintight Mason

Skintight Mason

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/05/14/resto-vanharte-gefeliciteerd/10727/