Vogelhuisjes begeleiden lancering nieuwe website

Stadshagenlogo TnTalrijke kleurige vogelhuisjes die de afgelopen weken overal in Zwolle verschenen, begeleiden de lancering van de nieuwe website www.stadshagen.nl . De site die vanaf vandaag te bezoeken is, geeft meer bekendheid aan de woonkwaliteiten van deze jonge wijk en laat zien dat je er fantastisch kunt wonen. Daarnaast biedt de site woningzoekenden een goed overzicht van de nieuwste woningen die er te koop/huur zijn. De website is een gezamenlijk initiatief van de ontwikkelende partijen (corporaties en ontwikkelaars) en de gemeente.

In Zwolle werd het plotseling lente. Verdeeld over de hele stad sierden zeshonderd vrolijk gekleurde vogelhuisjes menige boom. Met op de voorkant van elk kastje een beeldmerk; onderdeel van het nieuwe logo van Stadshagen. En de kleuren van de vogelhuisjes komen overeen met de kleuren van het nieuwe logo.

Vogelhuisjes Middelweg

Vogelhuis in eigen tuin?
De huisjes zijn vervaardigd van duurzaam hout en zijn bij uitstek geschikt voor mussen. Mussen nestelen echter niet in bomen. Wel willen ze in dergelijke kasten nestelen wanneer deze opgehangen worden op een beschutte plek aan een muur. De initiatiefnemers juichen het dan ook toe wanneer de huisjes ook echt door vogels gebruikt gaan worden. Wilt u graag zo’n fraai vogelhuisje in uw tuin? Dat kan, de vogelhuisjes die voorzien zijn van het Stadshagenlogo mogen verwijderd worden uit de bomen om ze een nieuwe plek te geven aan uw gevel- , tuin- of schuurmuur. Verwijderen kan simpel door ze van het haakje te tillen. Voorzichtigheid is daarbij wel geboden, vanwege de hoogte waarop sommige huisjes in de bomen hangen. Ook is het beter alleen de huisjes uit de bomen in de wijken te halen en niet langs de drukke verkeerswegen.

Vogelhuisjes Hogenkampsweg

Wie vindt het gouden vogelhuis…?
Met het bekendmaken van wat en wie er achter de vogelhuisjesactie zit, is de actie nog niet voorbij. Ergens in de stad hangt nog een speciaal vogelhuis, namelijk een ‘gouden’ exemplaar. Degene die dit vogelhuis weet te vinden en er het eerst een foto van mailt naar vogelhuisjeszwolle@gmail.com wint een ballonvlucht voor twee personen tijdens het Ballonspektakel in september. Zwollenaren kunnen de locatie van dit huisje achterhalen door op www.stadshagen.nl te kijken en op de verschillende pagina’s letters te verzamelen. Samen vormen deze letters een aanwijzing van de plek waar het gouden vogelhuis te vinden is.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/05/15/vogelhuisjes-begeleiden-lancering-nieuwe-website/10752/