Drukke open dag bij Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck

Open dag Wilhemina van Sonsbeeck TnZaterdag 25 mei bezochten ruim vierhonderd belangstellenden de open dag in Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck aan de Bagijneweide 3 in Zwolle. Dit nieuwe zorghuis voor kleinschalig wonen voor mensen met dementie van IJsselheem, is zo goed als gereed.

Op 4 en 5 juni zullen de bewoners en medewerkers inhuizen. Voorafgaand stelde IJsselheem het huis open ter bezichtiging. Daarvan werd zeer druk gebruik gemaakt. In drie uurtjes bewonderden vele buurtbewoners, vrijwilligers, familie en IJsselheem-medewerkers het pand.

Veel lof was er voor de ruime kamers met prachtige kleuren en chique uitstraling. Ook de zogenaamde multifunctionele ruimte, die gebruikt kan worden als buurtkamer voor senioren uit de wijk of verenigingen die een ruimte zoeken, viel in de smaak. Jong en oud, mensen met kinderwagen, rollator of hondje aan de lijn liepen binnen. Mensen ontmoetten elkaar en maakten kennis met de medewerkers die in Zorghuis Wilhelmina van Sonsbeeck gaan werken.

Open dag Wilhemina van Sonsbeeck 2013-05-25-02

Er ontstonden veel contacten. Zo boden verschillende jonge gezinnen aan om eens met de kids op bezoek te komen, gewoon voor de gezelligheid. Ook meldden meerdere mensen zich als vrijwilliger. En dat was precies de bedoeling van deze open dag.

Open dag Wilhemina van Sonsbeeck 2013-05-25-01

Tegelijkertijd was er open huis aan de Hertenstraat in Assendorp, waar IJsselheem het vergelijkbare Zorghuis Anna Heerkens gereed heeft. Vanuit verpleeghuis Weezenlanden en woonzorgcentrum Nieuwe Haven zullen de bewoners binnen hartje Zwolle verhuizen naar beide nieuwe Zorghuizen van IJsselheem.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/05/26/drukke-open-dag-bij-zorghuis-wilhelmina-van-sonsbeeck/10904/