Topatleten halve marathon rennen in onze wijk

Zwolse Halve Marathon TnVierduizend lopers verschijnen 8 juni om 20:15 uur aan de start van de dertiende Zilveren Kruis Achmea Zwolse Halve Marathon. Daarnaast hebben zich duizenden recreanten ingeschreven voor de Wavin 4 Engelse Mijlen.

Een groot deel van het parcours van de halve marathon loopt door onze wijk. Op de Brink, Diezerkade, Burgemeester Drijbersingel en Schuttevaerkade kunnen we kijken naar de verrichtingen van de atleten.

Neerlands topatleten Michel Butter, Marti ten Kate en Tijs Groen lopen mee met de Zwolse Halve Marathon. Ook de regionaal sterke renners Arne Mulder, Erben Wennemars, André Plette, René Poppe en Jacqueline Rustidge zijn er bij. Leuk weetje: Arne Mulder komt uit de Aa-landen.

Onder de recreanten bevinden zich een groot aantal deelnemers uit Diezerpoort. We zagen ze de afgelopen weken al trainen in onze buurt.

13e editie Zwolse halve marathon

Zee van kreten
De Wavin 4 Engelse Mijlen start om 19:15 uur in de Koggelaan, achter het station, gaat het slingerend de binnenstad in en volgt dan een gedeeltelijke ronde van het Halve Marathon parcours. De finish is op de Grote Markt. 6,4 km luide aanmoedigingen van bekenden, maar ook van mensen die genieten van de prestatie van de recreanten. Een zee van kreten, muziek en luid gejuich.

Duidelijk herkenbaar in wedstrijdshirts zijn de deelnemers aan het Irun2Bfit-programma. Naar het idee van Gerard Nijboer zijn tweedeklassers van het voortgezet klaargestoomd voor de 4 Mijlen van Zwolle! De deelnemende scholen hebben in tien weken tijd les gehad op het gebied van hardlopen. Ook kregen ze biologie met als afsluiting deze prestatieloop.

Artiesten
Langs het gehele parcours spelen fanfares, bands en DJ´s. Op de Grote Markt zal het onthaal grandioos zijn. Voor meer informatie over de deelnemende artiesten en over het parcours, zie de kaart hieronder.

Plattogrond Zwolse Halve Marathon

MUZIKAAL PROGRAMMA:

 1. Harm Wolters / Holstobloazers
 2. Brobando & Toestebolten
 3. De Zotte Zusjes
 4. Meander Bigband met gastband
  Porta Bigband
 5. Dronter Piratenkoor
  Blokzijler Piraten
 6. Seventh Gear
 7. Os Malandros
 8. Bigband Heerde
 9. Orkest St Caecilia
 10. Henri van Velzen / Harm Wolters
 11. Hans Stroeve
 12. Heuronsis Windesheim
 13. Snackwagen
  SlagwerkSpektakel
 14. Peach Kings
 15. Henk Klompenmaker & Friendsband
 16. DJ Patrick

Kijk ook op de facebookpagina, voor alle nieuwtjes over de dertiende editie van het Zwolse Halve Marathon festival.

Dit artikel is geschreven door Joke van der Velde voor de zomereditie van wijkkrant Diezerpoorter.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/06/03/topatleten-halve-marathon-rennen-in-onze-wijk/11044/