Bingo populairste activiteit in de Vlasakkers

Bingokaart De Vlasakkers TnElke eerste vrijdag van de maand organiseert wijkvereniging De Vlasakkers een bingoavond. Een gezellige avond waarbij de spanningen hoog oplopen. Vrijdag 14 juni was helaas de laatste bingo voor de zomerstop. Deze onderbreking is slechts voor een paar maanden,  6 september zien wij u graag terug op de maandelijkse bingo in wijkcentrum de Vlasakkers.

De maandelijkse bingo is een gezellig uitje voor bewoners uit de Indische Buurt, maar er komen ook veel bezoekers uit andere delen van Diezerpoort en Zwolle. Wijkcentrum de Vlasakkers trekt hiermee iedere keer een volle zaal en dat maakt de bingoavond tot de populairste activiteit van het afgelopen seizoen.

Je kunt de hele avond spelen op één boekje van vijftien bingorondes. De speler beslist zelf hoeveel boekjes van zeven en een halve euro hij koopt. Rinka of Jolanda trekt een bal met een getal erop en roept het om, waarna de spelers dit getal op hun eigen bingokaart opzoeken en doorstrepen. De eerste speler die alle genoemde getallen heeft weggestreept, roept “BINGO” en wint. Best spannend, zeker als je nog maar één nummer moet hebben!

Bingo in de Vlasakkers 2013-06-14

De kaart wordt gecontroleerd door Rudi en bij een goede bingo overhandigt hij de prijs. Hebben meerdere bezoekers bingo in dezelfde ronde dan wordt er gedobbeld om de gewonnen prijs. Per ronde zijn er drie prijzen te winnen, twee voor een rijtje en een prijs voor de volle kaart. De prijzen variëren van een tas met boodschappen, verzorgingspakketten, vijfde staatsloten, rollades tot een barbecuepakket.

Aan het eind van de avond is er een extra ronde met geldprijzen. Daar wordt wel een aparte inleg voor gevraagd van één euro per bingokaart. De prijzen van deze bonusronde zijn meestal € 25, – als troostprijs en € 50, – als hoofdprijs. Naast het alom bekende spelletje is er tijd voor een hapje en een drankje. Voor de rokers is er dan tijd om buiten een peukje op te steken.

De volgende bingo is op 6 september, dan zien wij u graag terug in wijkcentrum de Vlasakkers!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/06/17/bingo-populairste-activiteit-in-de-vlasakkers/11915/