Onveilige oversteekplaats Middelweg aangepakt

IMG_1158Nadat de eerste vijf kwartier van de inloopavond op woensdag 19 juni zijn verstreken, loopt een mevrouw met haar zoontje de kantine van de Stilohal binnen.

Het duo wordt hartelijk welkom geheten door drie medewerkers van de gemeente. Het tweetal is bezoeker nummer drie en vier en krijgt direct iets te drinken aangeboden.

De bewoonster van Dieze-West is geïnteresseerd in de plannen die de gemeente tijdens de inloopavond presenteert over de voetgangersoversteekplaats op de Middelweg, ter hoogte van de Kastanjestraat.

Een wijkbewoner bekijkt de plannen voor een verbeterde oversteekplaats.

Een wijkbewoner bekijkt de plannen voor een verbeterde oversteekplaats.

Deze oversteek tussen Dieze-West en Park de Hoogenkamp is onoverzichtelijk. Kinderen worden door hun ouders angstvallig van het gevaarlijke punt weggehouden. Oversteken mogen ze daar niet.

Vanwege de klachten uit de buurt gaat de gemeente de situatie verbeteren. De middengeleider in de weg wordt breder, zodat voetgangers de weg in twee etappes kunnen oversteken en op de middengeleider kunnen wachten op een veilige oversteek van de tweede rijbaan.

De middelgeleider wordt breder. Voetgangers kunnen dan de weg in twee keer oversteken.

De middengeleider wordt breder. Voetgangers kunnen dan de weg in twee keer oversteken.

Ook worden hekken geplaatst langs dit stukje van de Middelweg, om zo de voetgangers naar de oversteekplaats te leiden. Bovendien krijgen de hekken een opvallend uiterlijk, waardoor automobilisten worden gewaarschuwd voor overstekende voetgangers.

Geparkeerde auto’s belemmeren het zicht op de weg en automobilisten kunnen wachtende fietsers en wandelaars niet zien. Daarom verdwijnen drie parkeerplekken op de hoek Middelweg / Kastanjestraat.

De drie parkeerplaatsen (waar de groene auto staat) zullen verdwijnen waardoor een beter zicht op de Middelweg ontstaat.

De drie parkeerplaatsen (waar de groene auto staat) zullen verdwijnen waardoor een beter zicht op de Middelweg ontstaat.

Al deze maatregelen moeten de kruising overzichtelijker en veiliger maken. De vrouw vraagt waarom er geen zebrapad komt, of voetgangersstoplichten bij de nieuwe brandweerkazerne.

Deze veelgehoorde wens is echter niet haalbaar. Het aantal malen dat er mensen oversteken is te laag. Daardoor merken automobilisten de zebra te laat op en verschaft een zebrapad de voetganger slechts schijnveiligheid. Een zebrapad kan daardoor zelfs gevaarlijker zijn dan de huidige situatie.

Het plaatsen van stoplichten bij Post Noord van de brandweer op de hoek van de Middelweg en Dennenstraat maakt de oversteek van de Middelweg wel mogelijk maar verandert niets aan de onveilige situatie bij de Kastanjestraat.

“Ideaal is de voorgestelde oplossing nog niet maar binnen het budget en de mogelijkheden is dit het best haalbare”, besluit een medewerkster van de gemeente haar uitleg.

De werkzaamheden beginnen in augustus.

Een zebrapad is geen optie.

Een zebrapad is geen optie.

Drie parkeerplaatsen voor de flat worden geschrapt.

Drie parkeerplaatsen voor de flat worden geschrapt.

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/06/19/onveilige-oversteekplaats-middelweg-aangepakt/12016/