GBT Indische Buurt komt in actie tijdens warme dagen

Logo gemeente Zwolle TnDoor vele bewoners in de Indische Buurt wordt het warme weer als zeer prettig ervaren. Een grote groep echter ook niet. Het betekent voor hen namelijk dat er weer veel overlast ontstaat. Daar wil het gebiedsbeheerteam (GBT) van de Indische Buurt op korte termijn iets aan doen.

In deze periode steken bewoners hun vuurkorf en dergelijke aan, vaak met afvalhout dat niet schoon is. Heel vervelend voor de buren waar de rook de slaapkamer binnen komt, juist omdat vanwege de warmte het raam open staat. Ook constateren we dat er hierdoor schade ontstaat aan de openbare weg of de doorgang wordt geblokkeerd.

Overlast ontstaat ook door het houden van een barbecue. Ook daarvoor geldt overlast door rook en de geur van het vlees dat op de barbecue ligt. Een evenmin prettige situatie is als je in de loop van de avond naar bed gaat omdat je de volgende morgen moet werken en de buren zitten gezellig buiten en veroorzaken daarbij geluidsoverlast. Vaak kunt u in goed overleg met de buren hier afspraken over maken. Zo voorkomt u klachten en gaat u als goed buren met elkaar om.

Gezamenlijk in actie per 1 augustus
Het gebiedsbeheerteam van de Indische Buurt (bestaande uit wijkwerkers van de gemeente, politie, woningcorporaties en Travers Welzijn) heeft besloten om vanaf donderdag 1 augustus 2013 gezamenlijk in actie te komen bij misstanden om op deze wijze de buurt voor een ieder leefbaar te houden. Als u overlast ervaart vragen wij u dit te melden via het telefoonnummer 14038 van de gemeente Zwolle of via 0900-8844 van de politie. U kunt uw klacht ook anoniem melden.

Er is geen enkel bezwaar tegen het houden van een gezellige avond, maar houd het ook gezellig voor uw buren. Ga met elkaar in gesprek en maak afspraken.

Deze brief hebben alle bewoners van de Indische Buurt vrijdag 26 juli in de bus gehad!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/07/26/gbt-indische-buurt-komt-in-actie-tijdens-warme-dagen/13144/