De Zwolse Zomerkermis komt er aan

Turbine TnIn de Zwolse binnenstad vindt van 9 tot en met 18 augustus weer de jaarlijkse Zomerkermis plaats. De Turbine is dit jaar één van de grotere attracties. De Turbine is de grootste mobiele kermisattractie ter wereld, die op zeventig meter hoogte een prachtige blik over Zwolle geeft.

De kermis begint op vrijdagmiddag 9 augustus om 12:00 uur. Vrijdagavond om 22:15 uur is de officiële opening door burgemeester door Henk Jan Meijer, gevolgd door een spetterende vuurwerkshow op muziek. Deze show is te zien op het Rodetorenplein. Ook op andere dagen is er voor jong en oud genoeg te beleven op en rondom de spannende, moderne en nostalgische attracties.

De Zwolse Zomerkermis is maandag, dinsdag, woensdag en donderdag geopend van 12:00 tot 24:00 uur. Op vrijdag en zaterdag van 12:00 tot 01:00 uur, zondag van 14:00 tot 23:00 uur. Alleen vrijdag 16 augustus gaat de zomerkermis een half uurtje langer door (tot half twee) omdat dan ook het Straten Festival Zwolle wordt gehouden.

Speciale dagen
Maandag 12 augustus is het eurodag. Je kunt die dag van een attractie genieten voor slechts één euro. De meeste attracties doen hieraan mee. Het eurodagtarief geldt niet voor de Turbine en Beach-Jumper. Beach-Jumper & Walk on Water geven die dag wel één euro korting. Dinsdag 13 augustus is gehandicaptendag en woensdag 14 augustus familiedag. Kinderen, papa’s en mama’s, opa’s en oma’s kom en laat u verrassen!

Beach-Jumper

Deze activiteiten hebben gevolgen voor het verkeer, de busroutes en de warenmarkt. Tijdens de opbouw (vanaf dinsdag 6 augustus) en afbouwperiode (tot en met dinsdag 20 augustus) en de kermis zelf maken het Rodetorenplein, Melkmarkt, Grote Markt, Luttekestraat en Grote Kerkplein onderdeel uit van het kermisterrein. Verkeer komend vanuit de Blijmarkt moet deze periode rekening houden met stremming op de route Praubstraat, Grote Kerkplein, Sassenstraat. De eenrichtingsverkeerstraat Sassenstraat (met rijrichting alleen het centrum uit) is te bereiken via de Goudsteeg en Bloemendalstraat.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/08/04/de-zwolse-zomerkermis-komt-er-aan/13258/