Bewust opvoeden door Mindfulness

Mindfulness TnMindfit, onderdeel van de Dimence Groep, organiseert in september de cursus ‘Bewust opvoeden door Mindfulness’. De cursus start op 5 september 2013 van 9:00 tot 11:00 uur en wordt vier donderdagen op rij gehouden aan Burgemeester Roelenweg 9 in Zwolle. Er zijn geen kosten aan deze cursus verbonden, alleen een bijdrage van € 2,00 per bijeenkomst voor koffie/thee.

Ouderschap is een van de meest intense en dankbare en tegelijkertijd uitdagende en stressvolle ‘job’  die er  is. Kinderen opvoeden kan heel leuk zijn, maar bij tijden ook stressvol. Als ouder komt er veel op u af; het zorgen voor de kinderen, werk, relatie, vriendschappen, familie. We kennen het bijna allemaal wel: een hoofd vol gedachten met alles wat er moet gebeuren, één grote ‘to do-lijst’!

Door téveel stress kan het plezier in opvoeden afnemen en de opvoedingsstijl negatief beïnvloeden. We reageren dan bijvoorbeeld sneller met boosheid of irritatie waar we achteraf spijt van hebben of ons schuldig over voelen. Om u in de drukte goed staande te houden is het prettig om te kunnen ontspannen en te weten hoe u gedachten tot rust kunt brengen en hoe u rust, tijd en aandacht kunt hebben voor uzelf en uw kind.

De cursus ‘Bewust opvoeden door Mindfulness’ is bedoeld voor ouders die stress ervaren in hun rol als ouder, die moeilijkheden hebben met een of meer kinderen of voor ouders die met meer rust en aandacht in het ‘hier en nu’ willen leven met hun kinderen.

Uit onderzoek blijkt dat Mindfulness werkt!
Met Mindfullness ontwikkelt u opmerkzaamheid en bewuste aandacht. Dit zorgt voor minder stress en piekeren en meer ontspanning en concentratie. Als u als ouder meer rust heeft, kunt u met meer ontspanning en aandacht reageren op de kinderen en komt er ruimte en aandacht voor uw kind én voor uzelf. Daarnaast is er alle ruimte voor het inbrengen van eigen vragen.

De cursus vindt plaats op vier donderdagochtenden van 9.00 tot 11.00 uur op 5, 12, 19 en 26 september 2013. Voor informatie en opgave kunt u contact opnemen met het secretariaat Mindfit Zwolle, telefoonnummer 038-469 26 08 of e-mail: zwolle@mindfit.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/08/07/bewust-opvoeden-door-mindfulness/13297/