Heeft u beeldmateriaal over het koningshuis?

HCO Zwolle TnHet Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is woensdag 4 september in het Historisch Centrum Overijssel om videomateriaal over het Koninklijk Huis te verzamelen. Van 2013 tot 2015 viert Nederland 200 jaar Koninkrijk. Beeld en Geluid verzorgt naar aanleiding daarvan de tentoonstelling Leven met Oranje, maar ook de actie Mijn Band Met Oranje.

Het HCO maakt het mogelijk om op 4 september film- of videomateriaal in te leveren. Beschikt u over beeldmateriaal of geluidsfragmenten uit de geschiedenis van Overijssel? Woensdag 4 september aanstaande kunt u uw materiaal voorleggen aan een medewerker van het audiovisueel team tijdens de inlever dag voor Mijn Band Met Oranje. Dit materiaal mag oud of nieuw zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

200 jaar koninkrijk
In 2013 bestaat het Nederlands Koninkrijk 200 jaar. In dat kader is het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid een bijzonder project gestart: Mijn Band Met Oranje. Voor dit project wordt aan alle Nederlanders gevraagd (ook in de Overzeese gebieden) om hun beeldmateriaal over het koningshuis te delen. Met het ingezamelde ‘koninklijk’ materiaal stelt Beeld en Geluid een film samen die rond Koningsdag 2014 op televisie in première gaat.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/02/heeft-u-beeldmateriaal-over-het-koningshuis/14189/