Officiële opening brandweerkazerne Post Noord

Opening Brandweerkazerne Middelweg TnSinds enige tijd is Zwolle een nieuwe brandweerpost rijker, maar de officiële opening van Post Noord vond plaats op 30 augustus. Brandweercommandant Arne Poirot verwelkomde de vele belangstellenden en verwoordde zijn trots en blijdschap over deze nieuwe aanwinst, “de kroon op het werk”.

Een extra woord van welkom werd gericht aan de collega’s van de brandweer uit Lünen, waarmee al een jarenlange vriendschap bestaat. Diverse geschenken werden aangeboden ter verfraaiing van de “brandweervilla”, zoals de architect zijn werk noemde. De regiocommandant sprak van: “een parel aan het snoer van brandweerkazernes”.

Burgemeester Henk Jan Meijer zei blij te zijn dat het plan, dat 15 jaar geleden was geboren, nu verwezenlijkt is. Hij legde nog eens de nadruk op de duurzaamheid en wees op het gebruik van piepschuim voor de bouw en regenwater voor het wassen van de auto’s en het plaatsen van zonnepanelen.

01.Opening Brandweerkazerne Middelweg 2013-08-30

Zijn toespraak werd verstoord door een “oproep” voor een brand op de buitenplaats. Alle aanwezigen – waaronder ongeveer 100 kinderen van de naastgelegen basisschool De Smaragd – verplaatsten zich naar buiten en waren getuige van een brandweerauto met zwaailichten, waar de burgemeester en twee leerlingen van de school, Mark Malynovski en Hanna Linde, gekleed in echte brandweerpakken en voorzien van helm en bril, uitstapten en met een mega brandblusser het vuur doofden. Hiermee was de officiële opening een feit.

02.Opening Brandweerkazerne Middelweg 2013-08-30

Veel bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om het interieur te bezichtigen van de nieuwe brandweerkazerne Post Noord. De aanwezigheid van een “oldtimer”-brandweerwagen viel vooral bij de jeugd in de smaak. De wagen dateert van 1934 en is in zijn oude glorie hersteld door de brandweerlieden Huisman en Klink.

03.Opening Brandweerkazerne Middelweg 2013-08-30

Onze verslaggeefster Gré Stappenbeld en fotograaf Cobie Uiterwijk waren bij de opening aanwezig en maakte deze reportage. Klik hier als je alle foto’s van de opening wilt bekijken.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/02/officiele-opening-brandweerkazerne-post-noord/14197/