Jan Vayne trakteert kunstenaars op concert

Vayne bij Busch& vd Worp Busch en Van der Worp, de winkel voor kunstenaarsbenodigdheden en lijstenmakerij in de Vechtstraat, pakte tijdens de jaarlijkse klantendag flink uit met een optreden van Jan Vayne. De pianist werd ook nog eens live door een drie kunstenaars geportretteerd.

De kunstenaars Ewoud Bakker (olieverf en experimenteel werk), Tjallie Kooistra (tekenen) en winkeleigenaar Erwin van der Worp (voornamelijk acrylverf) schilderden onder begeleiding van  pianoklanken een portret van de muzikant.

Aan het begin van de middag was het dringen geblazen in de verruimde winkel. Ongeveer 50 klanten en belangstellenden verdrongen zich in de uitbreiding van de zaak om de vleugel van pianist Jan Vayne. Op drie schildersezels stonden doeken waarop in rap tempo de contouren van de muzikant zichtbaar werden.

07-09 Jan Vayne bij Busch& vd Worp 008-BorderMakerJan mocht aan het einde van de middag één van de drie portretten uitkiezen en meenemen. De andere twee doeken worden niet, zoals in een bekend televisieprogramma geveild. Deze doeken blijven voorlopig eigendom van de kunstenaar.

Naast de muzikale happening waren er zaterdag ook een aantal zeer scherpe aanbiedingen, waaronder acrylsets en tubes, ezels en nog veel meer. Daarnaast was er voor alle klanten een gratis hapje en drankje.

Kijk voor meer informatie op: www.allesvoordekunstenaar.nl.

Bekijk alle foto’s op de speciale fotopagina.

07-09 Jan Vayne bij Busch& vd Worp 018-BorderMaker07-09 Jan Vayne bij Busch& vd Worp 028-BorderMaker07-09 Jan Vayne bij Busch& vd Worp 009-BorderMaker

 

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/07/jan-vayne-trakteert-kunstenaars-op-concert/14563/