Als VIP naar het Thorbeckegrachtconcert

Thorbeckegrachtconcert TnBij een VIP denk je al gauw aan raadsleden, wethouders of andere hoogwaardigheidsbekleders. Normaal zijn zij ook degene die de plaatsen op het VIP-podium bezetten, maar dit jaar heeft de gemeente Zwolle het roer omgegooid.

Voor de vijfde editie van het Thorbeckegrachtconcert zijn een aantal inwoners, die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor de stad, uitgenodigd om deze muziekavond bij te wonen. Zo kreeg John een uitnodiging als bedankje voor zijn bijdrage aan wijkkrant Diezerpoorter. Samen met Cobie Uiterwijk, met wie hij al anderhalf jaar samenwerkt, liet hij zich verrassen met dit luxe avondje uit.

Thorbeckegrachtconcert 2013-09-07-C09

Cobie en John werden zaterdagavond rond half acht ontvangen door René de Heer en Nelleke Vedelaar op het VIP-podium bij het ArtEZ conservatorium aan de Stadsmuur. Daarna werden we naar onze tafel geleid en voorgesteld aan de andere gasten, uit alle wijken van Zwolle waren bewoners aanwezig. Aan tafel wachtte een welkomstcocktail en de hele avond konden we genieten van drankjes en verschillende kleine gerechtjes verzorgd door Koperen Kees.

Thorbeckegrachtconcert 2013-09-07-C23

Aan alles was gedacht zou je zo zeggen. Jammer dan, net bij het eerste optreden van zangstudenten Jazz & Pop van het ArtEZ Conservatorium, begon het te regenen. In het begin zaten wij nog redelijk droog, onze tafel stond onder een grote boom en die hield het hemelwater wel even tegen. De artiesten zongen werk van Henny Vrienten en zijn band Doe Maar zoals ‘Knoop je jas dicht’. Het bleef niet bij die jas dicht knopen, na een poos zat iedereen verscholen onder een pluutje. De regen maakte de avond niet minder gezellig, ik vond het eigenlijk wel grappig zoals we gezamenlijk schuilden onder elkaars paraplu.

Thorbeckegrachtconcert 2013-09-07-C51

Na het eerste optreden werd de muzikale avond opgevuld door het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest, vijf koperblazers zorgde voor bijzondere uitvoering langs het water.

Het hoogtepunt van het Thorbeckegrachtconcert van Miss Montreal & Guests. Pittige muziek en vrolijke liedjes, die zelfs de regen stopte. Wat Miss Montreal (Sanne Hans) zo leuk maakt is dat ze net iets rauwer is dan de meeste singer-songwriters, genoeg zelfspot heeft en natuurlijk de vele hits, die ze op haar naam heeft staan!

Miss Montreal

Haar interactie met het publiek was ook super, het meest opvallend was wel dat ze het podium verliet en over de rand van de kade even alle fans langsging. De special guests waren gisterenavond Maaike Ouboter en Judy Blank, beide bekend van het programma ‘Beste Singersongwriter’.

Rond half twaalf was het programma afgelopen, hebben we nog even naar alle bootjes gekeken en zijn naar huis gewandeld. We hebben genoten van de bijzondere avond!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/08/als-vip-naar-het-thorbeckegrachtconcert/14621/

1 reactie

    • John on 10 september 2013 at 21:10

    Met dank aan Harry ten Klooster voor de foto van Miss Montreal

Reacties zijn uitgeschakeld.