De pest aan pesten!

Schermafbeelding 2013-09-07 om 15.19.59Een klein jongetje wordt op school gepest. Hij zit in een vrolijke klas waar veel gelachen wordt. Probleem is dat er nooit met hem gelachen wordt, maar altijd over of om hem. Met gym mag hij altijd meedoen, maar wordt altijd als laatste uitgekozen. Dit zijn voorbeelden van gedrag wat we pesten noemen.

Om hier wat aan te doen is er vanaf 9 tot 14 september de Week tegen het pesten. Bij basisschool Het Wonderwoud aan de Beukenstraat is er voor de leerlingen donderdag 12 september een heel programma.

Bianca Lewis-Samson coördinator van Het Wonderwoud licht toe: “De jongste kinderen werken met materiaal dat voor hun beschikbaar is gesteld door de Bibliotheek Zwolle. Kinderen vanaf groep 6 werken met het boek “Dolfje Superwolfje” van Paul van Loon en de oudste klassen gaan samen een video maken over discriminatie. Ik waardeer het dat er nu speciale aandacht voor pesten is en er een positieve impuls aan gegeven wordt, maar dit moet altijd de aandacht hebben op scholen!”

Week tegen het pesten flyer sept 2013

Op woensdag 11 september om half acht is daarnaast er een informatiebijeenkomst over pesten in wijkcentrum Holtenbroek aan de Bachlaan 20. Voor meer informatie: s.vdvelden@travers.nl. De bijeenkomst is vrij toegankelijk.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/08/de-pest-aan-pesten/14547/