Gait Rigter viert jubileum met Kinderfietsparadijs

Gait Rigter TnFietsenwinkel Gait Rigter viert op 11 september haar 80-jarige bestaan. Burgemeester Henk Jan Meijer opent dan het Kinderfietsparadijs, de nieuwe uitbreiding van de winkel aan de Rembrandtlaan. Op zaterdag 14 september is er voor iedereen open huis.

“Mijn opa begon in 1933 een fietsenzaak aan de Langenholterweg”, vertelt Adri Jan Rigter. “Hij overleed in 1966. Zijn zaak stond op de nominatie te worden gesloopt en daardoor moest vervangende ruimte worden gezocht. Mijn vader nam in 1967 fietsenwinkel De Groot aan de Holtenbroekerweg over en vestigde zich daar. In 1976 openden we de nieuwbouw op onze huidige plek.”

Kinderfietspaleis Gait Rigter

Inmiddels is het familiebedrijf een totaalleverancier van alles wat met fietsen te maken heeft: ‘gewone’ fietsen, kinderfietsen, racefietsen, mountainbikes, kleding en accessoires. De verkoopruimte is nu met 350 vierkante meter uitgebreid met het kinderfietsparadijs. “Er ligt een 75 meter lange testbaan waar kinderen hun nieuwe fiets kunnen uitproberen of zich kunnen vermaken met een skelter of bakfietsje. Het is uniek in Zwolle; er wordt al veel gebruik van gemaakt, ook door ouderen overigens”, aldus Adri Jan.

Tijdens de open dag is iedereen welkom. “Het wordt vooral een feestelijke dag”, benadrukt Adri Jan. “We hebben de opruiming achter de rug en alle nieuwe collecties staan in de winkel. Wie in september een nieuwe fiets koopt, krijgt van ons twee jaar gratis fietsverzekering. Verder is er buiten een springkussen voor de kinderen en zijn er lekkernijen als popcorn en suikerspin.”

Gait Rigter Banner website

Profile Gait Rigter is te vinden aan de Rembrandtlaan 70 in Dieze-West.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/10/gait-rigter-viert-jubileum-met-kinderfietsparadijs/14662/