SSH komt naar Zwolle

Talentenplein TnVoor het eerst komt een landelijke speler als Stichting Studenten Huisvesting (SSH) op basis van een marktscan naar Zwolle. Momenteel verhuurt SSH al 13.000 studentenkamers en woningen in Utrecht, Amersfoort, Maastricht, Tilburg en Rotterdam en is zodoende met deltaWonen in gesprek gekomen. “Wij zien SSH als een sterke en voor ons aanvullende dienstverlener voor de Zwolse markt”, aldus Caroline Huls van deltaWonen.

Aan de Burgemeester Roelenweg worden momenteel door DLH Ontwikkeling de studentenwoningen en een zorgcomplex gebouwd. Het is de intentie dat Tactus Verslavingszorg met 2.100 m² in het zorgcomplex komt. De gezamenlijke corporaties investeren ca. 35 miljoen euro in de plannen. Deze investering wordt verdeeld naar het aantal eenheden waarvan deltaWonen er 206 en SSH 115 afneemt. De gemeente Zwolle en provincie Overijssel dragen elk € 2, – miljoen bij. De kale huur van de woningen is ongeveer € 355, -. Bewoners kunnen huurtoeslag aanvragen.
Talentenplein 01Het plein dat ontstaat door de bouw van de studentenwoningen aan de Burgemeester Roelenweg en de Pannenkoekendijk krijgt de naam Talentenplein. Talentenplein is een vrije verwijzing naar de studenten die hier gaan wonen en hun talenten verder gaan ontplooien, zowel tijdens als na hun studie.
Talentenplein 03
Talentenplein 06

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/12/s-s-h-komt-naar-zwolle/14701/