Hedon toert tot februari buiten Dieze

Hedon vernieuwd TnHet pand van poppodium Hedon ondergaat nu een grote verbouwing, maar in februari wordt het nieuwe multifunctionele poppodium geopend. Tot die tijd zit de organisatie niet stil en komt met een uitgebreid programma in uitvalsbasis de IJsselhallen Zwolle. Het poppodium heeft met de Suyderseezaal de beschikking over een intieme zaal met een capaciteit van 500 bezoekers.

Dankzij het On Tour programma dat donderdag 19 september wordt afgetrapt door Nederlands meest befaamde saxofoniste Candy Dulfer hoeven muziekliefhebbers het najaar niet thuis op de bank door te brengen. Zo staan er voor de rockliefhebbers concerten van Mozes And The Firstborn, Anneke van Giersbergen, De Staat, The Answer en The Doors Alive gepland. Sticks, Winne, Jiggy Dje en Dr Moon van Great Minds maakten eerder dit jaar indruk met één van de meest spraakmakende hiphopplaten en gooien alle remmen los op vrijdag 29 november.

Singer-songwriters Douwe Bob en Nielson verkregen met het tv-programma De Beste Singersongwriter van Nederland nationale bekendheid. Zij treden respectievelijk zaterdag 12 oktober en vrijdag 8 november op in Zwolle. Songwriter Eefje De Visser gooit het met haar nieuwe album Het Is over een meer experimentele boeg. Net als Wende die met The Berlin Sessions op elektronische en orkestrale wijze het werk The Last Resistance opnieuw smeedt op het podium. Sarah Bettens zoekt dinsdag 12 november de balans tussen nieuw en bekend met zowel nummers van haar nieuwe band Bettens als de befaamde songs van K’s Choice.

 

Het vernieuwde Hedon aan het Burgemeester Drijbersingel in Dieze-West

Het vernieuwde Hedon aan het Burgemeester Drijbersingel in Dieze-West

Buiten de optredens in de Suyderseezaal presenteert Hedon in samenwerking met de IJsselhallen de Britse hardrockers van Deep Purple. Iemand die eveneens zijn sporen in de muziek lang en breed verdiend heeft is natuurlijk Ed Kowalczyk. Zaterdag 21 september presenteert Hedon de voormalige frontman van de Amerikaanse rockband Live in theater De Spiegel. José James voorziet de luisteraar in Theater Odeon van een relaxte samenkomst tussen Jazz, Soul en Hiphop. Tessa Rose Jackson brengt haar meeslepende pop- en folknummers ten gehore in de sfeervolle Statenzaal van de Bibliotheek.

Samenwerkingen met festivals zijn er in de vorm van de Popronde en het Let’s Get Lost Festival. Hier komt de ware entrepreneur aan zijn trekken met ongeveer twintig opkomende indie en alternatieve acts verspreid over verschillende podia in de binnenstad.

De voorverkoop voor alle concerten is reeds gestart, het programmaoverzicht vind je op www.hedon-zwolle.nl.

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/14/hedon-toert-tot-februari-buiten-dieze/14729/