Samen naar de toekomst met Dieze Lied

Repetitie Diezelied Arcadia TnMaandagochtend 16 september om tien uur is het een gezellige sfeer bij de soos van de Arcadia Serviceflat. Samen met bewoners wordt het Dieze Lied gerepeteerd. Sonja en Carolien van het ‘Huis van Vriendschap’ begeleiden met een gitaar samen het lied met een melodie die zeer herkenbaar is. Namelijk de negende symfonie van Beethoven die al in 1823 werd gecomponeerd. Sommigen zullen het ook herkennen als Het Europese volkslied.

Het Dieze Lied is ontstaan door middel van ontmoeting. Mevrouw Mol uit de Arcadia Serviceflat zat op het bankje bij buurtboerderij de Ramshorst en ontmoette daar Sonja en Carolien. Samen kregen ze het over hoe mensen in Dieze-Oost meer konden verbinden, elkaar konden opzoeken en zo de ‘achter de voordeur’ cultuur kunnen doorbreken. Mevrouw Mol introduceerde Sonja en Carolien bij Cora van der Steeg (welzijnswerker Driezorg) en zo ontstond de samenwerking tussen Driezorg en het Huis van Vriendschap. De Gereformeerde Hogeschool doet mee in het kader van Move2Support project.

Repetitie Diezelied Arcadia 2013-09-16-01

Het lied wordt vrijdag 20 september om tien uur op het grasveld voor de Arcadia Serviceflat aan de Hogenkampsweg 150 voor de buurt gezongen. Dit is een echte primeur voor Dieze-Oost! Bewoners van de flat, kinderen van de Zeester en een groep van vijftig HBO studenten verpleegkunde voeren het Dieze Lied voor het eerst op. Iedereen uit Dieze-Oost mag meedoen!

Het lied moet bijdragen aan levensvreugde. Een positief iets voor bewoners van Dieze-Oost, zodat deze weer naar buiten komen, met de buren in gesprek gaan en dat zowel jong en oud elkaar weten te vinden!

Repetitie Diezelied Arcadia 2013-09-16-07

De tekst van het Dieze Lied staat hieronder, zodat iedereen het kan meezingen;

Dieze-Oost gaat ons weer boeien
Na een tijd van achterstand
Samen naar de toekomst groeien
Geef elkaar je beste hand
Op de tonen van Beethoven
Zingen wij samen hier ons lied
Heerlijk in elkaar geloven
Dat is wat er hier geschiedt.

Dieze-Oost zal ook opbloeien
Spoort en scoort na lange tijd
Eerlijk zullen wij samen delen
Niet, ik een beetje meer dan jij.
Oud gedaan, gaat jong weer leren
Jij en ik, weer allebei
Zijn na afbraak, opnieuw begonnen
Eerst de huizen en nu WIJ.

Dieze-Oost moet ergens starten
Daarom staan wij samen klaar
Gaan wij zingend voorwaarts verder
Ziend het goede in elkaar.
Mannen, vrouwen en onze kinderen
Als potentie in de wijk
Stonden wij eerst hopeloos achter,
Wordt Dieze straks een Koninkrijk.

Dieze-Oost herstelt zich langzaam
Vriendschap bloeit weer op in oost
Arcadia zo hoog verheven
Toont ons Zwolle en ‘n bakkie Troost.
Goede buur is altijd beter
Dan een hele verre vriend
Bruisend op je vierkante meter
Een vernieuwd hart – wel…verdiend!

Permanente koppeling naar dit artikel: https://www.diezerpoorter.nl/2013/09/16/samen-naar-de-toekomst-met-dieze-lied/14755/

1 reactie

    • Rianne Corvers on 16 september 2013 at 19:20

    Wat een fraaie wervende tekst, waarin de verbinding van Driezorg Zorgwoningen Arcadia met de wijk benadrukt wordt. Het belooft een fantastische burendag te gaan worden. Alle deelnemers wens ik een geweldige dag toe. Zo jammer dat ik het missen moet vanwege vakantie in het buitenland. Ik hoop dat het een opmaat wordt voor een mooi samenspel tussen De buurt en Arcadia!
    Hartelijke groet, Rianne Corvers, zorgmanager Arcadia.

Reacties zijn uitgeschakeld.